Robert Pattinson udvalgte personligt en af Edwards mest udskældte ‘Twilight’-replikker

Robert Pattinson udvalgte personligt en af Edwards mest udskældte ‘Twilight’-replikker
'Twilight'. (Foto: Summit Entertainment/Deana Newcomb)

‘Twilight’-filmene bliver disse år mødt af massiv reevaluering efter at de i deres samtid blev latterliggjort og udskældt endeløst. Det er også oplagt at se filmene i et nyt lys, siden de to hovedroller, Robert Pattinson og Kristen Stewart, har vist sig at være nogle af deres generations mest spændende skuespiltalenter.

Men det er ikke sådan, at fanskaren dermed ukritisk roser alle aspekter af filmene. Én replik fra den første ‘Twilight’-film, der har opnået status som et af filmseriens mest tåkrummende øjeblikke, finder vi, da Edward hopper rundt mellem trætoppene med Bella på ryggen, og han siger »you better hold on tight, spider monkey« til hende.

Den replik var personligt udvalgt af Robert Pattinson, der spillede Edward i de fem ‘Twilight’-film. Det har ‘Twilight’-instruktør og Catherine Hardwicke afsløret i et interview med Entertainment Weekly.

»Spider monkey«-linjen er ikke til stede i nogen af ‘Twilight’-bøgerne, og den figurerede heller ikke i Melissa Rosenbergs filmmanuskript. Derimod var den en af talrige potentielle replikker, Hardwicke fandt på under indspilningerne, så der ville være mere romantisk dialog mellem Bella og Edward:

»Jeg var ret bekymret« siger Hardwicke. »Vi havde filmet i et par dage, og der var bare så mange scener, hvor de bare kigger ind i hinandens øjne. Kigge, kigge, kigge. Og jeg tænker ‘mand, jeg er nødt til at finde på noget dialog’«

»Så aftenen inden vi filmede scenen med trætoppene, skrev jeg omtrent ti replikker. Og jeg tænkte, ‘Gad vide om han har lyst til at sige nogen af dem her’«.

Historien beretter desværre ikke om, hvad Pattinson ellers havde at vælge mellem, men den beretter dog om, da Pattinson udvalgte den i dag så genkendelige replik. »Jeg rakte dem til Rob, og sagde ‘Se om du kan lide nogen af dem her. Hvis du kan, så kan du sige dem’« beretter Hardwicke. »Og han sagde ‘Jeg kan godt lide spider-monkey‘« fortsætter hun leende, tilsyneladende ganske klar over hvor fjollet mange synes, den replik er.

I interviewet bliver Hardwicke også spurgt ind til, om Pattinson havde svært ved at komme igennem den til tider ret særprægede dialog. Her svarer Harwicke: »Han var selvbevidst, for du har meget at skulle leve op til, når du har den her bog, der beskriver ham som verdens mest fascinerende og smukke skabning. Det er ret intimiderende«.

»Så nogle gange ville jeg opfordre ham til bare at tage hele scenen – færdiggør den, og så kan vi tage os af kritik senere. Lad være med at kritisere dig selv mens du er i gang«.

Hele interviewet kan ses som del af den lange stream herunder – Hardwicke medvirker fra omtrent 15 minutter inde, og »spider monkey«-snakken starter omtrent 20 minutter inde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af