Zoë Kravitz forklarer titelskift på sin nye film: »Kvinder blev fornærmede«

Zoë Kravitz forklarer titelskift på sin nye film: »Kvinder blev fornærmede«
Zoë Kravitz ved Oscar-showet 2022. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Zoë Kravitz debuterer denne sommer som instruktør og manuskriptforfatter med thrilleren ‘Blink Twice’.

Filmen handler om servitricen Frida (Naomi Ackie), der takker ja, da hun bliver inviteret til en privat party-ø af den mystiske tech-mogul Slater King (Channing Tatum). En beslutning, hun dog kommer til at fortryde.

Filmen hed i lang tid ‘Pussy Island’, og Zoë Kravitz forklarer nu til Entertainment Weekly, hvorfor titlen blev ændret til det lidt mere generiske, absolut pussy-løse ‘Blink Twice’.

»Interessant nok, efter vi researchede det, blev kvinder fornærmede over ordet, og kvinder, der så titlen, sagde, ‘jeg vil ikke se den film’. Hvilket er en del af grunden til, at jeg ville prøve og bruge ordet for at tage ordet tilbage og ikke gøre det til noget, vi er så ukomfortable med at bruge«, siger hun.

»Men vi er der ikke endnu. Og jeg tror, at det er noget, jeg som filmskaber har et ansvar for at lytte til. Jeg er optaget af, at folk skal se filmen, og jeg er optaget af, hvordan det får folk til at føle«.

Kravitz forklarer yderligere, at ordet også kunne blive et problem i lanceringen af filmen i biograferne.

»Det blev gjort meget klart for mig, at ‘pussy’ er et ord, som vi som samfund ikke er klar til at omfavne. Der var mange forhindringer på vejen, om det så var MPAA (foreningen, der blandt andet sætter aldersgrænser på film), der ikke ville putte det på en plakat eller en reklametavle eller en kiosk, eller biografer der ikke ville putte det på en billet«.

‘Blink Twice’ får dansk biografpremiere 22. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af