DR undskylder for Jada-afsnit i ‘Danmarks næste tøjdesigner’

DR undskylder for Jada-afsnit i ‘Danmarks næste tøjdesigner’
Jada i 'Danmarks næste tøjdesigner'. (Foto: Monday)

Anden sæson af ‘Danmarks næste tøjdesigner’, det danske svar på 00’ernes store modereality-program ‘Project Runway’, løber i disse uger over skærmen og har fået ros for sit fokus på bæredygtigt design.

Til gengælde mødte DR-programmet kritik for sin håndtering af kropsdiversitet i afsnittet ‘Forny this bitch’, hvor der skulle designes tøj til Jada, men kreationerne endte med at blive produceret til og fremvist på tynde modeller.

Soundvenues Mathilde Johanne Kristiansen beskrev afsnittet som »et kæmpe selvmål« , og Politiken kaldte det »en kæmpe fuckfinger lige i ansigtet på Jada«.

Nu erkender DR fejltagelsen i en artikel hos Politiken efter yderligere kritik fra flere af de deltagende designere og Jada selv.

»Vi har simpelthen misset, at selvfølgelig skal man også tænke over, at modeller skal have forskellige størrelser. Det er en fejl. Ganske enkelt«, siger den ansvarlige DR-redaktør for programmet, Jan Lagermand Lundme, til Politiken.

Designer Betty-Marie Njor Boisen, der deltager i programmet, fortæller til Politiken, at hun blev forbavset, da hun så modellerne, der skulle benyttes til at designe tøjet til den danske musiker, og var sidenhen forgæves gået til produktionen med sin kritik sammen med en anden deltager.

Jada fortæller til Politiken, hvordan hun ikke var gjort opmærksom på, at afsnittet ville indeholde en kritisk vinkel på modebranchens produktionsformer:

»Det er frustrerende at få sin krop politiseret på den måde uden at vide det. Så det synes jeg heller ikke var så rart«, udtaler Jada.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af