Nicolas Winding Refn kommenterer chancerne for genforening med Mads Mikkelsen

Nicolas Winding Refn kommenterer chancerne for genforening med Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen og Nicolas Winding Refn i 2010. (Foto: Florian Seefried/Getty Images)

For tiden befinder Nicolas Winding Refn sig på den prestigefulde Venedig Film Festival, hvor han både fremviser sin nye reklamefilm ‘Beauty Is Not A Sin’ for motorcykelproducenten MV Agusta og en restaureret udgave af debutspillefilmen ‘Pusher’ fra 1996.

I forbindelse med sidstnævnte, der vises i Venice Classics-sideprogrammet, har det amerikanske branchemedie Deadline spurgt Refn, om han tror, han kommer til at arbejde sammen med landsmanden Mads Mikkelsen igen.

Mikkelsen spillefilmdebuterede som bekendt også med ‘Pusher’, og han medvirkede efterfølgende i Refns ‘Bleeder’ (1999), ‘Pusher II’ (2004) og ‘Valhalla Rising’ (2009).

»Vi taler altid om det, men det gør jeg med de fleste af de mennesker, jeg har arbejdet med«, siger instruktøren til Deadline.

»Vi ønsker altid at genopleve … når man går ned ad den vej, binder det én for evigt. Der er noget meget organisk ved adskillelse og at komme sammen igen og skilles, men med alderen kommer spørgsmål som: Er det rigtigt? Virker det her? Hvordan er din tidsplan? Og det bliver meget praktisk. Og når man ser tilbage på din begyndelse, var alting bare så enkelt. Vi lavede en film, og det var sådan: ‘Kommer du forbi?’. ‘Ja, jeg er der om fem minutter’«.

I weekenden afslørede Nicolas Winding Refn, at han vender tilbage til det store lærred med sin første spillefilm siden ‘The Neon Demon’ fra 2016. Filmen skal optages i Tokyo og vil, vanen tro, byde på »en masse glitter og en masse sex og vold«.

Senest har han skabt serierne ‘Too Old To Die Young’, ‘Copenhagen Cowboy’ og ‘The Famous Five’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af