Pilou Asbæk og dansk madanmelder politianmeldt for hummermishandling

Pilou Asbæk og dansk madanmelder politianmeldt for hummermishandling
Pilou Asbæk i filmen 'Samaritan'.

Det her er en god kandidat til årets mest bizarre danske kulturhistorie.

Det starter med, at Berlingskes berømte madanmelder Søren Frank inviteres til Færøerne for at blive bespist på restauranten RÆST.

Det resulterer i en lang reportage i Berlingske fra ørigets madscene, hvor han fortæller, at han ender til en privat herremiddag hos den »legendariske« fiskeeksportør Gunnar Marni Simonsen sammen med et filmhold, der er ved at indspille den kommende dansk-færøske film ‘No Rest for the Wicked«, inklusive skuespilstjernen Pilou Asbæk.

Her får Søren Frank det, han beskriver som »en blanding af brutalistisk totalteater og en kåd herremiddag« og som sit livs »vildeste madoplevelse«.

Under middagen får de blandt andet serveret jomfruhummere, som de skal spise levende ligesom Vladimir Putin. De holder halen (på hummeren, ikke Putin) ned i kogende vand og tæller til 12.

»Herefter spiser man halen, mens man holder om kløerne, så de ikke bider en i næsen«. 

Siden står den blandt andet på hypnotisering af en kæmpehummer, og Søren Frank skriver: »Det dramatiske højdepunkt indtræffer, da Pilou Asbæk kommer i infight med en sprællevende, ottearmet blæksprutte, før det lykkes ham at gøre sig fri af sugekopperne og smide den på teppanyaki-pladen, hvorefter Marni flamberer, og så spiser vi de seje arme få sekunder efter – efter koreansk forbillede med spisepinde«.

Frank bemærker undervejs, at »Pilou Asbæk, som ellers er et avanceret madøre med lige så mange Noma-måltider under vesten som undertegnede, er bragt ud på grænsen af, hvad han kan kapere«.

Men måske har oplevelsen også bragt Madanmelderen og Skuespilleren på kanten af, hvad loven kan kapere.

I hvert fald er Frank og Asbæk nu ifølge B.T. blevet politianmeldt af Valentina Crast, som er kampagnechef hos havmiljøorganisationen Sea Shepherd og tidligere kandidat til Europa Parlamentet hos Alternativet.

»Hvis du gennemgår dyrevelfærdsloven på Færøerne, som i øvrigt er næsten den samme som den danske, så er det meget tydeligt, at der er tale om åbenlyse overtrædelser«, siger hun til B.T. og fortsætter:

»Der er ikke tvivl for raske og sunde mennesker om, at det er sygt, ondskabsfuldt og smertefuldt, hvad de dyr har været udsat for. Jeg bliver så rasende over det«.

Adspurgt om, hvorfor hun har politianmeldt Pilou Asbæk, som bare var gæst til middagen, svarer hun:

»Pilou Asbæk skulle have taget sit tøj og gået, da han opdagede, hvad der stod på menuen. Som offentlig person er det rigtig tit, at man kan få lov at befinde sig på forsiden, og det gør han så nu. Med rette«.

Marinbiolog fra Kattegatcentret Rune Kristiansen underbygger til B.T., at mere og mere tyder på, at hummere, blæksprutter og krabber er »følende dyr«. »Det tangerer dyremishandling«, bemærker han.

Søren Frank siger til B.T., at han ikke har kommentarer til sagen og ikke har hørt noget om politianmeldelsen endnu. Både B.T. og TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Pilou Asbæk, men endnu uden held.

Læs Søren Franks reportage fra Berlingske her.

Læs BT’s store afdækning af sagen her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af