Skandaleramt spilgigant i endnu en kontrovers – direktør kendte til voldtægtsanklager

Skandaleramt spilgigant i endnu en kontrovers – direktør kendte til voldtægtsanklager
Bobby Kotick. (Foto: Drew Angerer/Getty Images)
views

Spilgiganten Activision Blizzard, der udgiver spilserier som ‘Call of Duty’ og ‘World of Warcraft’, blev i sommer ramt af anklager om dårligt arbejdsmiljø og sexchikane, som resulterede i et søgsmål mod firmaet.

Retssagen kører stadig, men affødte interne rokeringer – blandt andet ved at skifte ud i flere chefstillinger – imens direktør for firmaet, Bobby Kotick, lovede store ændringer.

Nu viser det sig dog, at Kotick tilsyneladende har været bevidst omkring problemerne, men alligevel ikke handlede på dem.

En større artikel hos Wall Street Journal afslører, hvordan direktøren kendte til voldtægtsanklager, men skjulte dem for firmaets bestyrelse, ligesom han har været med til at tie andre kontroverser ihjel.

Derudover er der angiveligt også flere voldsomme episoder, hvor Kotick selv er gået langt over grænsen ved at true en tidligere assistent, ligesom han efter sigende har stået bag sexchikane af en stewardesse ombord hans eget privatfly.

Artiklen løfter også sløret for sagen om Jennifer Oneal, en langvarig ansat i firmaet, der efter sommerens kontrovers blev indsat som en af de to nye ledere hos Blizzard.

Hun valgte ud af det blå at annoncere sin afsked for få uger siden, men det viser sig nu, at hun allerede en måned efter sin nye stilling klagede til Activision Blizzard juridiske afdeling.

Ifølge Oneal har hun tidligere selv været udsat for sexchikane i firmaet, imens hendes nye rolle, ifølge hende selv, var en symbolsk gestus, eftersom hun var blevet »marginaliseret og diskrimineret«.

Hun fik desuden mindre i løn end hendes mandlige modpart, Mike Ybarra, på trods af at de delte chefstillingen.

Siden Wall Street Journal-artiklen blev publiceret, har flere ansatte hos Activision Blizzard deltaget i en spontan strejke, skriver Polygon.

På trods af anklagerne og utilfredsheden hos de ansatte skriver The Verge, at Activision Blizzards bestyrelse fortsat bakker fuldt op om Bobby Kotick.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af