Der er så meget ‘Assassin’s Creed’ på vej, at du bliver helt rundtosset

Der er så meget ‘Assassin’s Creed’ på vej, at du bliver helt rundtosset
Eivor i 'Assassin's Creed Valhalla'. (Foto: Ubisoft)

Ubisoft brugte weekenden på at løfte sløret for, hvad fremtiden byder på for ‘Assassin’s Creed’-universet, og der er meget i støbeskeen.

Først og fremmest blev seriens næste udgivelse afsløret i form af ‘Assassin’s Creed Mirage’, der foregår i 900-tallets Bagdad, når man træder i listeskoene på snigmorderen Basim.

Og ja – det er Basim fra ‘Assassin’s Creed Valhalla’. ‘Mirage’ startede nemlig som en udvidelse til ‘Valhalla’, men er siden blevet udviklet som et separat, mindre spil, der udkommer i 2023.

Det knap så omfattende format (der lyder som den succesfulde opskrift, Ubisoft tidligere har brugt med ‘Far Cry’-seriens små udspil) betyder, at rollespilselementer fra seriens seneste spil ikke vil blive inkluderet, da der er mere fokus på seriens rødder med snigmord og stealth.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Imens ‘Mirage’ anses som et mindre sidespring, hvor historien om fanfavoritten Basim udforskes, er seriens næste store kapitel – og dermed den direkte efterfølger til ‘Valhalla’ – en rejse tilbage til det feudale Japan.

Efter adskillige års ventet har Ubisoft nemlig føjet seriens fans og valgt en af de mest eftertragtede perioder som næste destination.

Det sker med ‘Assassin’s Creed Codename Red’, som naturligvis ikke bliver spillets officielle titel, men derimod afspejler den endnu meget tidlige fase for projektet, som blev teaset med et ganske kort klip.

Her ser man en solnedgang i baggrunden, imens en shinobi lander på en tagryg i den klassiske assassin-stilling, og det er sådan set det indtil videre.

Detaljerne er sparsomme omkring spillet, så vi ved endnu ikke, hvornår det lander, men én ting er sikkert: Det udvikles af Ubisoft Quebec, som stod bag det ganske fornemme ‘Assassin’s Creed Odyssey’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det stopper dog ikke der. For der er flere spil på vej!

Et af dem er ‘Assassin’s Creed HEXE’, som er endnu en midlertidig titel, der dog indikerer, at vi tilsyneladende er ude i heksekunster.

Bloomberg skriver, at spillet muligvis vil foregå i 1600-tallets Europa, hvor heksejagten gik amok og resulterede i henrettelser af mere 80.000 personer.

Ifølge Ubisoft selv bliver spillet en af seriens nye flagskibe, så det lader altså til, at der ikke bare er tale om en lille fortælling i det efterhånden enorme univers, men derimod en overraskende stor satsning.

Nej, vi er ikke færdige. For Ubisoft annoncerede også et par spil til mobiltelefoner, så du kan tage snigmorderne med dig overalt.

Det sker først og fremmest med ‘Assassin’s Creed Codename JADE’ (endnu en midlertidig titel), hvor turen går til det gamle Kina. Spillet bliver tilgængeligt for alle på tværs af iPhone og Android.

Samtidig har Netflix og Ubisoft slået pjalterne sammen om et mobilspil, der bliver eksklusivt til streamingtjenestens spilbibliotek – formentlig som opvarmning til deres serie-filmatisering af ‘Assassin’s Creed’-universet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af