Facebook fjerner tusindvis af milits-grupper, Proud Boys-støtter og QAnon-sider

Facebook fjerner tusindvis af milits-grupper, Proud Boys-støtter og QAnon-sider
Medlemmer af Proud Boys demonstrerer i Pittsboro, North Carolina. (Foto: Anthony Crider)

Efter pres fra flere sider annoncerede Facebook tilbage i august, at de ville slå hårdere ned på grupper og sider, der havde med militsgrupper og QAnon at gøre.

Nu, cirka halvanden måned efter annonceringen, kan Facebook afsløre, at de har fjernet mere end 6.500 sider og grupper, skriver Engadget.

Facebooks chef for terrorbekæmpelse og farlige organisationer, Brian Fishman, har på Twitter forklaret, at selvom de fjerner mange grupper, løber de også ind i problemer som at finde korrekt indhold, der skal fjernes, fordi grupperne ofte skifter navne.

Især Proud Boys, den neo-fascistiske højrefløjsorganisation som Fishman nævner, har set en stigende popularitet på Facbook, selvom platformen bandlyste organisationen tilbage i 2018.

Det skyldes Donald Trumps kommentarer om Proud Boys ved tirsdagens præsidentdebat i USA, hvor han nægtede at tage afstand fra netop grupper som denne.

Selvom Proud Boys i øjeblikket ofte nævnes på Facebook, er det ikke altid i form af støtte. Den nylige popularitet skyldes derimod memes og fordømmelse af deres politiske holdninger, tilføjer Fishman.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af