Facebook holder hånden over Trump-familien ifølge ny rapport

Facebook holder hånden over Trump-familien ifølge ny rapport
Donald Trump taler til sin fanbase i Miami, Florida. (Foto: Joe Raedle/Getty Images)

Den amerikanske højrefløj har i lang tid brokket sig over, at sociale medier som Facebook og Twitter behandler dem uretfærdigt ved at mindske rækkevidde og engagement på deres opslag.

Men en ny rapport fra The Washington Post hævder det stik modsatte: De konservative politikere og Trump-familien får faktisk særbehandling på Facebook og Instagram i sådan en grad, at de undgår omfattende konsekvenser, der ellers ville have smidt dem af platformene.

Den amerikanske avis har undersøgt adskillige annoncer og opslag fra flere Trump-støtter og selve Trump-familien, heriblandt Donald Trump Jr., som alle undgår konsekvenser ved at bryde Facebooks retningslinjer.

Når en konto forbryder sig mod retningslinjerne, for eksempel ved at lægge opslag op, der bagefter faktatjekkes som falsk, kan kontoen modtage en advarsel. En konto kan registreres for at overtræde retningslinjer op til tre gange, før hammeren falder.

Fortsætter kontoen med at lægge falsk eller misvisende indhold op, risikerer den at blive lukket ned i 30 dage – eller værre, nemlig en permanent bandlysning fra Facebook eller Instagram.

Men ifølge rapporten har Facebook åbenbart fjernet en af disse registreringer hos Donald Trump Jr. Han lå ellers til at blive markeret for gentagne overtrædelser, hvilket kunne føre til et permanent farvel for ham på Instagram.

Facebook har ikke kommenteret på rapporten fra The Washington Post.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af