Apple vil scanne iPhone-billeder for seksuelt misbrug af børn

Apple vil scanne iPhone-billeder for seksuelt misbrug af børn
iPhone. (Foto: Youssef Sarhan/Unsplash)

Apple har annonceret et nyt værktøj i kampen mod billeder, der involverer seksuelt misbrug af børn.

Teknologien, som Apple (og andre firmer som Google og Microsoft) allerede benytter sig af i lignende form i email og andre cloud-tjenester, skal bruges på tværs af iPhone, iPad, Apple Watch, Mac og iMessage.

I første omgang bliver det dog kun amerikanske forbrugere, hvis billeder scannes. Apple oplyser til Soundvenue, at teknologien implementeres i samarbejde med lokale myndigheder, som altså lige nu kun tæller USA:

»Apple lancerer ikke teknologien uden samarbejde med myndighederne. På nuværende tidspunkt er der endnu ingen planer udenfor USA, men vi håber, det kan lade sig gøre i fremtiden«, lyder det.

Apple går i dybden med den nye teknologi på deres hjemmeside og forklarer, at det rent teknisk fungerer således, at et billede scannes lokalt på brugerens enhed, inden billedet uploades til iCloud.

Dette betyder også, at hvis du ikke benytter dig af iCloud til backup af dine billeder, vil de ikke blive scannet.

Apple modtager desuden kun data om potentielt misbrug, hvis systemet registrerer et match mellem billedet og materiale uploadet til en database for materiale med (seksuelt) misbrug af børn og unge skabt af amerikanske myndigheder.

Teknologien har mødt kritik fra flere sider, blandt andet for mangel på privatliv og risiko for billeder, der ved en fejl registreres og derfor resulterer i falske alarmer.

Ifølge Apple selv vil de som nævnt ikke have adgang til billederne, medmindre de registreres som match. Når dette sker, vil de ligeledes blive gennemgået manuelt for at dobbelttjekke dem.

Samtidig vil firmaet ikke kunne tilgå metadata eller visuelle biprodukter fra en brugers konto, medmindre der registreres flere matches på samme iCloud-konto.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af