Nu er det snart slut med at spørge dine venner, om de har en iPhone-oplader

Nu er det snart slut med at spørge dine venner, om de har en iPhone-oplader
Fremover skal ét slags kabel være nok for alle i Europa. (Foto: Lucian Alexe/Unsplash)

Står det til Margrethe Vestager og Europa-Kommissionen, skal alle opladere til mobiltelefoner og andre elektroniske enheder fremover benytte ét identisk stik, nemlig USB-C.

Det lyder måske som et kedeligt tiltag, men faktisk gør det hverdagen en del nemmere for dig, hvis du hver dag oplader mobiltelefon, høretelefoner og andre gadgets.

For hvis lovforslaget bliver en realitet (Europa-Parlamentet har tidligere stemt for at indføre nye regler på området, så det virker sandsynligt), kan du fremover bruge samme slags oplader til alle produkter.

Du er samtidig heller ikke tvunget til at gemme alskens kabler, som alligevel samler støv i skuffen, for med lovforslaget vil det også blive muligt at købe mobiltelefoner og andre produkter uden en oplader i pakken.

Det nye tiltag har to formål: At gøre det mere bekvemt for dig som forbruger, men også at skære ned for spild af elektroniske produkter:

»Europæiske forbrugere har længe været frustreret over opladere, som bare hober sig op i skufferne, fordi de ikke passer sammen. Vi har givet industrien tid nok til at finde på deres egen løsning, nu er det til at sikre en juridisk løsning for en fælles oplader«, siger Margrethe Vestager. »Det er en vigtig sejr for vores forbrugere og for miljøet«.

Ikke overraskende har Apple, der stadig holder fast i deres Lightning-kabel til iPhone, kritiseret lovforslaget. I en udtalelse til Reuters kalder de det »bekymrende«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af