Ikke flere iPhones til Rusland – Apple lukker for salg efter invasion af Ukraine

Ikke flere iPhones til Rusland – Apple lukker for salg efter invasion af Ukraine
Apples iPhone 12. (Foto: Apple)

Sanktionerne hagler ned over Rusland, hvor Apple er de seneste i rækken, der nu tager konsekvensen af landets krig mod Ukraine.

Tirsdag aften annoncerede firmaet, at de stopper for salget af deres produkter i Rusland, ligesom de bandlyser de statsejede medier RT og Sputnik fra Apple News. Det skriver The Verge.

Produktsalget er ikke det eneste, som rammes, da brugen af Apple Pay har været begrænset siden sidste uge. Det skyldes dog ikke Apple selv, men derimod de finansielle sanktioner mod russiske banker.

Visse dele af Apple Maps er ligeledes blevet suspenderet i Ukraine, så det ikke længere er muligt at følge med i live trafik og områder med høj aktivitet. Dette sker for at beskytte den civile befolkning.

Tim Cook skriver i en intern mail til Apples ansatte, at firmaet – ud over de nævnte begrænsninger – yder humanitær støtte til Ukraine, heriblandt med økonomiske donationer.

»Det, der sker lige nu, kalder på sammenhold og mod, og det bør være en påmindelse for os alle om, at vi aldrig må glemme den menneskelighed, vi alle deler«, lyder det.

Apples tiltag kommer efter en opfordring fra Ukraines vicepremierminister, Mykhailo Fedorov, der i sidste uge brugte Twitter til at fange firmaet og Tim Cooks opmærksomhed.

Her skrev han, at Ukraine havde brug for firmaets støtte, og at et salgsforbud ville motivere især de yngre russere til at protestere mod krigen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af