Elon Musks kamp mod falske Twitter-profiler går helt galt med Jesus og en fuckfinger fra Mario

Elon Musks kamp mod falske Twitter-profiler går helt galt med Jesus og en fuckfinger fra Mario
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Det var meningen, at Twitter ville introducere et nyt flueben for at verificere brugernes identitet, så de ikke kunne udgive sig for andre, men sådan er det ikke helt gået.

I stedet blev platformen onsdag aften, hvor den nye funktion trådte i kraft, oversvømmet med falske profiler, der udgav sig for at være alle tænkelige personer – fra LeBron James og Jesus til Super Mario og en (endnu mere) krigsglad George W. Bush.

Det nye flueben kan erhverves for knap 60 kroner, og skulle ifølge Elon Musk, som står bag konceptet, bekræfte brugernes identitet med en månedlig betaling, så svindlere ikke gide at bruge energi og penge på at snyde Twitter-brugerne.

Men det har altså ikke stoppet spøgefugle fra at betale for det eftertragtede blå flueben for netop at pointere, at det faktisk ikke gør en forskel.

Således kunne man i går støde på en fuckfinger fra Mario, der var postet på en konto med brugernavnet Nintendo of America efterfulgt af et flueben, så den til forveksling lignede Nintendos officielle profil, hvilket det altså ikke var.

Det samme gjorde sig gældende med en profil, der udgav sig for at være basketball-stjernen LeBron James, som med en chokafsløring annoncerede, at han officielt ville væk fra sit nuværende hold LA Lakers.

Selveste Jesus er i øvrigt også en verificeret bruger på Twitter, efter hans profil blev bekræftet.

Der er naturligvis tale om en parodi (må vi formode), hvilket er markeret så tydeligt, at kontoen derfor ikke er blevet deaktiveret, hvilket ellers er tilfældet med den falske LeBron og Mario.

Samtidig har en bruger udgivet sig for at være den tidligere amerikanske præsident George W. Bush, som invaderede Irak, og som onsdag gik viralt med en profil, der ligeledes kunne fejltolkes som en officiel konto.

Her stod der kort og godt: »Jeg savner at dræbe irakere«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af