Google lancerer to nye smartphones – Nexus 6P og Nexus 5X

Google lancerer to nye smartphones – Nexus 6P og Nexus 5X

Her til aften har Google løftet sløret for to nye smartphones, der skal tage kampen op mod konkurrenterne. Først og fremmest skal de være med til at bære Googles nye Android-styresysteem med navnet Marshmallow frem.

Nexus 6P

Den største af de nye smartphones er Nexus 6P, der er bygget af Huawei i et helt stykke aluminium. Den er 7,5 millimeter tyk og fås i hvid, sort og sølv. Skærmen er et 5,7 tommer 2K AMOLED-display med en pixeltæthed på 518ppi (pixels per inch, red.), hvilket svarer til Samsung Galaxy Note 5.

Den kører på den kraftige Snapdragon 810-processor, har 3 GB RAM og fåes med enten 32, 64 eller 128 GB hukommelse.

Desuden kommer den med den nye USB-type C, der også findes i OnePlus 2. Det giver en opladningstid, der er halvt så lang som en iPhone 6 Plus, ifølge Google.

Derudover har den fingeraftrykssensor på bagsiden, som gør den optimeret til betaling via Android Pay.

Google3
Nexus 6P

 

Nexus 5X

Den anden model, der blev præsenteret i aften, er den lidt mindre Nexus 5X. Den er bygget af Googles mangeårige kumpaner fra LG. Den har en1080p-skærm på 5,2 tommer med en pixeltæthed på 423 ppi. Her er det en Snapdragon 808-processor, der sidder i motorrummet. Det er den samme, der sidder i LG’s G4-model. Nexus 5X fås med 2GB RAM og enten 16 eller 32 GB hukommelse.

Ligesom storebroderen kommer den med USB type C og har fingeraftrykslæser bagpå.

Google2
Nexus 5X

 

Nye funktioner

Begge de nye Nexus-modeller kommer med en række nye forbedrede funktioner, sammenlignet med deres to år gamle forfædre.

Begge er udstyret med et 12.3MP-kamera med 1,55 micronpixels – micronpixels afslører pixelstørrelsen. Google lover, at det giver kameraet en lavere lukketid, hvilket giver mindre slørede billeder. Samtidig skal det nye kamera tage de bedste billeder i lav belysning, sammenlignet med konkurrenter. Det kan desuden filme i slowmotion og i 4K.

Google har bygget de to nye smartphones med en funktion, der hedder ‘smart burst’. Det dækker over, at du med et tryk på en knap kan tage flere billeder hurtigt efter hinanden, som du let kan sammensætte til en GIF. Det er sammenligneligt med Apples 20 dage gamle iPhone-modeller, 6S og 6S Plus, der tager såkaldte Live Photos.

Desuden er de nye Nexus-modeller udstyret med en en såkaldt ‘active sensor hub‘-coprocessor, der er skabt til at nedsætte energiforbruget. Den registrerer, hvad du laver med din smartphone, og tilpasser batteriforbruget efter det. Tilmed tænder skærmen automatisk med dæmpet belysning, når du løfter den, så du kan se klokken og dine nyeste notifikationer uden rigtigt at aktivere skærmen.

De nye Nexus-smartphones kommer til salg i Google Store i blandt andet USA, England og Japan 16. oktober og derefter en række andre lande drypvis. Du kan nu skrive dig op på ventelisten i den danske Google Store.

Priserne på Nexus 6P ligger mellem i gældende valutakurser 4.550-5.850 kroner og Nexus 5X ligger på 3.450-3.850 kroner. Begge kommer med 90 dages fri Google Play Music og 50 dollar til app-indkøb.

Læs også: Google har fået nyt, legesygt logo

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af