Spotify og Genius tilføjer fun facts til musikken, mens du lytter

Spotify og Genius tilføjer fun facts til musikken, mens du lytter

Behind the Lyrics giver dig insiderscoopet om din musik direkte i Spotify som en del af et samarbejde med Genius. Mens du lytter, får du faktuelle guldkorn om din musikstreaming.

Genius – et slags Wikipedia for sangtekster (og meget andet) – er dykket ned i arkiverne og har rakt ud efter ny viden for at skabe det, de kalder fact tracks. På udvalgte playlister vil fact tracks ledsage numre og byde på anekdoter fra indspilningslokalet og tekstforfattelsen. Indtil videre findes der Behind the Lyrics: Hip-Hop, samt tre artistspecifikke playlister til henholdvis Pusha T, Tinashé og Diplo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Som promovideoen demonstrerer, fungerer Genius som pop-op-reklamer, der automatisk forsyner lytteren med fakta og fortællinger (og som ikke kan fravælges). Desværre kommer Genius’ fact tracks kun frem i Spotify-appen til iOS. Der er endnu ikke nyt om, hvornår Genius til Spotify understøttes af Android. Men Spotify er nok særlig fokuseret på iPhone-brugere lige nu efter Apple Music forleden fejrede ti millioner betalende kunder.

Det er ikke første gang, Spotify har forsøgt at lancere tilføjelser til deres musikstreamingtjeneste. Sidste år var det karaoke-style sangtekster, der skulle trække brugerne til.

Behind the Lyrics er en simpel tilføjelse, der effektivt forsyner lyttere med en god fortælling. På den måde lægger Spotify op til et mere aktivt forbrug snarere end den ellers passive streaming i baggrunden. Samtidig får Genius en ny platform for at trække bidragere til deres crowdsourcede database, og artisterne får lov til at kommunikere direkte til lyttere, når de forsyner Genius med fakta.

Det er stadig uvist, hvor mange Behind the Lyrics-playlister der bliver skabt, men udmeldingen fra partnerskabet er, at vi skal forvente, at meget mere musik snart får Genius-behandlingen. Allerede i næste uge kan du glæde dig til Behind the Lyrics: HITS.

Læs også: Kunstværket lever videre: Gud var den sidste David Bowie fulgte på Twitter inden sin død

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af