Fem år med Rezet Store og sneakers: »Nogle dage kan vi sælge mere end 100 par«

På lørdag fejrer sneakerbutikken jubilæum og lancerer Soulland-collab. Vi fangede en af ejerne til en snak om udviklingen i kulturen, Kanye West og meget mere.
Fem år med Rezet Store og sneakers: »Nogle dage kan vi sælge mere end 100 par«
Rezet Store x Soulland-collab (Foto: Kenneth Nguyen)

Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da Kasper Mølgaard-Nielsen og Mathias Christensen åbnede sneakerbutikken Rezet Store i Rådhusstræde i 2011. Nu fem år senere kan de fejre jubilæum med nye butikker i Aarhus og København og med lanceringen af deres første sneakersamarbejde.

»At kunne udleve sin drøm på den måde, som vi har gjort, har været en kæmpe optur«, siger Kasper, der er Rezets direktør.

Det er Soulland, der er medafsender på de to jubilæumssko, Ibiza og Copenhagen, som dyrker et klassisk, enkelt design med fokus på detaljer som de to brandnavne skrevet på hver sin hæl. Og så inkorporerer de begge et specielt udviklet, gråmeleret stof. Den ene som det bærende element, den anden på skotungen.

Rezet Store x Soulland Copenhagen-modellen
Rezet Store x Soulland Copenhagen-modellen

»At samarbejde med Soulland har været helt oplagt for os. Vi har arbejdet med Soulland det meste af vores levetid og solgt en masse af deres varer i butikken«, siger Kasper. »Vi er glade for den designæstetik, der karakteriserer Soulland og ikke mindst måden, som de gør tingene på«.

På lørdag fejrer Rezet Store sit jubilæum og Soulland-samarbejdet med en skolancering i sin butik i Jorcks Passage, hvor Felix de Luca kommer og spiller.

Som optakt tog vi en snak med Kasper om udviklingen i sneakerkulturen, Kanye West og meget mere.

Hvordan har I kunnet mærke sneakerkulturens eksplosive udvikling?

»Da vi startede Rezet, var der stadig krise i den danske detailbranche. Vi har været en del af hele opsvinget, både i forhold til den danske købskultur, men også i forhold til den sneakerbølge, der har rullet sig ud over landet igennem de seneste par år.

I starten kunne vi have dage, hvor vi ikke havde én eneste kunde inde i butikken, men det har nu udviklet sig til, at vi på nogle dage kan sælge mere end 100 par sneakers«.

Rezet Store i Jorcks Passage, der åbnede i december 2015
Rezet Store i Jorcks Passage, der åbnede i december 2015

Hvorfor tror du, at collabs er blevet så stor en del af sneakerkulturen?
»Det er en naturlig udvikling, der afspejler, at der skabes mange gode relationer i branchen, ligesom den vi har skabt til Soulland. Generelt giver collabs god mening på mange måder. Det bliver nemmere at promovere lanceringerne, og der er en udpræget tendens til, at collabs bliver hypet mere. Det er faktisk lige før, at der skal et collab til, før man kan forvente, at en sneaker bliver udsolgt på dagen.

Collabs kommer som regel i limiterede oplag, og det skaber naturligvis en større efterspørgsel. Med Soulland er vi også gået ekstremt limiteret til værks og har kun lavet 180 par i alt«.

Man kan ikke sige sneakers uden at nævne Kanye West. Hvad har han betydet for kulturen?
»Om man kan lide det eller ej, så kan man ikke komme uden om ham. Han har haft stor indflydelse på kulturen omkring sneakers og den hype, der følger med nu. Tidligere var Jordan-modellerne de mest eftertragtede, og dem som folk i særligt USA ville stå i kø for. Men med Yeezy-lanceringerne har kulturen nået et helt andet niveau, som man ikke havde turdet drømme om.

Samtidig er folk blevet mere villige til at stå i kø for at få fat i skoene. Da vi startede, var der ingen, der ville campe foran en butik, som særligt de unge gør nu. Den udvikling har været vildt fed at være en del af«.

Rezet Store x Soulland Ibiza-modellen
Rezet Store x Soulland Ibiza-modellen

Hvordan forholder du dig til reselling?
»Jeg er bestemt tilhænger af reselling, så længe folk går i deres sko, og først sælger dem videre, når de er trætte af dem eller ønsker nogle nye. Vi ved, at hele kulturen omkring reselling er med til at øge efterspørgslen på produkterne. At folk sælger dem til overpriser, går vi selvfølgelig ikke ind for, men det er en faktor, som vi ikke kan styre. Derfor må man anerkende, at reselling er en del af branchen, som den ser ud lige nu«.

Hvilke tendenser præger ellers sneakermarkedet lige nu?
»Igennem en periode har der været fokus på de minimalistiske hvide lædersneakers som adidas’ Stan Smith og Common Projects, og det er helt sikkert en tendens, der er kommet for at blive. Men lige nu ser vi også et boom i de tekniske sneakers, hvor silhuetter og teknologi er inspireret af løbekulturen. Et godt eksempel er adidas’ NMD-model, hvor Boost-teknologien fra løbeverdenen har fået et moderne take«.

Rezet Store i Jorcks Passage
Rezet Store i Jorcks Passage

Har du et par gode råd til dem, der gerne vil have styr på deres sneaker-game?
»Man skal selvfølgelig følge Rezet på Snapchat og andre sociale medier. Ellers gælder det om at orientere sig på de danske og internationale sneakerblogs, hvor man kan holde øje med nye releases, men også de historier, der knytter sig til de forskellige sneakers. Og så kommer de tekniske løbesilhuetter som adidas’ NMD eller Nikes Mayfly til at præge 2016«.

Rezet Store og Soullands skosamarbejde bliver også sat til salg i Rezet Store i Aarhus samt i Rezet og Soullands webshops.

Læs også:
Fem ekspertråd inden du køber nye sneakers

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af