FilmStruck vil være filmnørdernes Netflix – tænk Cinemateket som streamingtjeneste

FilmStruck vil være filmnørdernes Netflix – tænk Cinemateket som streamingtjeneste

Der er efterhånden flere og flere muligheder for at bruge søndagen på at binge. Men for dem der er trætte af den konstante strøm af serier og let underholdning kommer der til efteråret en ny streamingtjeneste: FilmStruck.

FilmStruck er et samarbejde mellem Turner Classic Movies (ja, dem der spiller ’Singing in the Rain’ og ’Ben Hur’ på loop hver weekend i fjerneren) og The Criterion Collection. I stedet for at gå ad Netflix-ruten med egenproducerede serier, vil FilmStruck sætte fokus på filmhistorien som kunstudtryk.

FilmStrucks katalog vil være fokuseret på kunstfilm, indiefilm, fremmedsprogede film og kultudgivelser – de nævner eksempelvis Dreyer i deres indholdsportefølje. Det er der, vi er.

Tjenesten vil derfor være gearet decideret mod filmnørder, der er på udkig efter klassikere og nyt samtalestof. Målgruppen er dog relativt ung: FilmStruck satser på et kernepublikum mellem 25 og 44 år. Det er således ikke et forstokket filmkanon der er på menuen, i en pressemeddelelse nævnes Beatles-filmen ’A Hard Day’s Night’ og den oprindelige ’Mad Max’ i slænget af film, der vil være tilgængelige.

Der er endnu ikke sat pris på den nye streamingservice eller en officiel lanceringsdato. FilmStruck skydes i gang til efteråret engang, og bliver fra starten kun tilgængelig i USA. Men signalværdien i de to filmkæmpers samarbejde er ikke til at overse: Det betyder en genfundet kærlighed for spillefilm i en tid hvor (web)serien sejrer. Og det betyder ligeledes at vores kulturarv løftes ind i det 21. århundrede på ordentlig maner.

Læs også: Stephen Colbert genindspiller film med emojis – se ‘Jaws’, ‘The Shining’ og ‘Boyhood’ på et sekund

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af