YouTube debutterer live 360-gradersvideoer under næste weekends Coachella

YouTube debutterer live 360-gradersvideoer under næste weekends Coachella

YouTube træder et skridt nærmere mod den ultimative VR-dominans med udmeldingen om live-streaming af 360-graders videoer og tilføjelsen af 3D-lyd på on-demand YouTube videoer.

Tilbage i marts 2015 lancerede YouTube 360-graders videoer og har siden da udvidet både deres contentplatform, med initiativer som live-streaming og abonnementstjenesten Red, og deres format – med Google Cardboard 3D-videoer. Det har sat YouTube i skarp konkurrence med både Facebook og Twitch, og den seneste udmelding har endnu engang gjort YouTube til den midlertidige frontløber.

Facebook lader brugere enten live-streame eller uploade 360-graders videoer, men har ikke kombineret de to. En af grundene til det er, at live 360-videoer kræver videoudstyr i topklasse. YouTube har meldt ud at alle deres brugere i princippet har mulighed for at live-streame i 360 grader, men at det kræver et kompatibelt kamera, der kan uploade video mellem 10 Mbps og 20 Mbps – hvilket er noget hurtigere end normen.

YouTube lancerer den nye live-streaming denne weekend under den californiske musikfestival Coachella. YouTube har i flere år live-streamet fra festivalen, men i år vil man for første gang kunne følge med i 360 grader. Under åbningsweekenden sidste weekend blev der også optaget video, der kan opleves i VR på Coachellas YouTube-kanal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Udover live-streaming af 360-graders videoer har YouTube annonceret lanceringen af ‘rumlig lyd’ eller 3D-lyd. Med 3D-lyd kan man gennem hovedtelefoner få en bedre fornemmelse af hvor de enkelte lyde stammer fra, da de bliver sendt ud i forskellige støjniveauer og er bundet til en bestemt retning. Den rumlige lydoplevelse kan være med til at bidrage til virkelighedseffekten man føler, når man bevæger sig rundt i VR. 3D-lyd fungerer indtil videre kun med optaget video, ikke live-streams.

Følg med på YouTube i weekenden 22. – 24. april for at se med live fra Coachella.

Læs også: Få overblik over hele Westeros i 360-gradersversion af ‘Game of Thrones’-introen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af