Microsoft Pix bruger kunstig intelligens til at levere bedre billeder end din iPhone

Microsoft Pix bruger kunstig intelligens til at levere bedre billeder end din iPhone

Microsoft har lavet en app designet til at stå i direkte konkurrence med den indbyggede kameraapp til iOS.

Pix lover bedre billeder af mennesker ved hjælp af kunstig intelligens, så du ikke selv behøver at justere hvert enkelt billede. Interfacet er derfor meget simpelt: du trykker på udløserknappen og appen gør al arbejdet. For med Pix er der nemlig mere arbejde involveret end bare at tage et billede. Faktisk tager Pix en serie af 10 billeder – syv inden du overhoved har trykket.

Gennem Microsofts kunstige intelligens bliver de 10 billeder lynhurtigt vurderet i forhold til billedkvalitet og indhold: appen bruger billedserien til at justere lysmætning, kontrast, m.m. mens billeder hvor folk har lukket øjne eller er blevet sløret automatisk fravælges. Du får så valget mellem de bedste to eller tre i serien og dit valg er det eneste billede der bliver gemt i kamerarullen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Microsoft Pix er designet til at fange det helt rette øjeblik, forklarer holdet bag. Derfor tager appen billeder selv inden du trykker – fordi når først du ser noget der er værd at tage et billede af, kan bare brøkdele af et sekund gøre forskellen.

Ligesom Apple laver Live Photos tilbyder Microsoft gennem Pix Live Images. Appen bruger automatisk software fra deres tidligere fotoapp Hyperlapse til at stabilisere billedet, og skaber på baggrund af de 10 stilbilleder kun et Live Image når den kunstige intelligens vurderer, at der er nok bevægelse i fotoserien til at gøre den lille video interessant.

Pix er tilgængelig til iOS 9+ og virker med iPhone 5s, 6 og 6s såvel som nyere iPads. Microsoft arbejder på en version til Android.

Læs også: Apple salgstal er nede for iPhone, iPad og Mac – men bare rolig, de tjener stadig kassen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af