Deezer tager kampen op med Spotify med fokus på anbefalinger

Deezer tager kampen op med Spotify med fokus på anbefalinger

Spotify har i lang tid haft fokus på især to ting: At have et stort udbud af musik – samt en algoritme, der kan hjælpe dig med at opdage ny musik. For hvad hjælper det, at have adgang til næsten almusik, hvis du ikke ved, hvad du skal søge på?

Streaming-tjenesten Deezer har netop annonceret, at de har bygget en ny motor i deres app, som kan hjælpe brugere med netop at finde frem til musik, der minder om det, de allerede har lyttet til.

»Nu tages der blandt andet hensyn til ens favoritsange, hvilken musik man har på sine egne spillelister, hvilken musik man tidligere har lyttet til, hvor længe man lytter til visse sange, hvad andre med samme musiksmag ellers lytter til og en lang række andre faktorer,« siger Alex Esser, der er ansvarlig for Deezer i Danmark i en pressemeddelelse.

Spotify har stor succes med funktionen ‘Discover Weekly’ som er en playliste, der er skræddersyet hver enkelt bruger ud fra deres musiksmag. Og det kunne tyde på, at det netop er denne funktion, Deezer vil tage kampen op imod.

»Det er altså ikke bare en prædefineret liste med en stribe musiknumre, der skifter hver uge, men en individuel tilpasning af musikken til den enkelte bruger hver gang,« siger Alex Esser.

Det store spørgsmål er så, om ny teknologi, som minder meget om Spotifys features er nok til, at Deezer kan gafle kunder fra den svenske streaming-gigant. På den anden side er markedet for betalt musikstreaming vokset enormt de seneste par år, og så sent som i denne måned fortalte Spotify, at de havde rundet 40 millioner betalende brugere.

De seneste tal fra Deezer viser, at de har seks millioner betalende brugere og i alt 20 millioner aktive brugere.

Læs også: Tidal, Apple Music, Deezer eller Spotify: Hvilken streamingtjeneste skal du vælge?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af