Det googlede vi mest i 2016: ‘Skam’, Lukas Graham og iPhone 7 i top

Det googlede vi mest i 2016: ‘Skam’, Lukas Graham og iPhone 7 i top

Google har røbet, hvad vi her til lands har vist størst interesse for det forgangne år. Ikke overraskende har Pokémon GO, ‘Skam’ og de kunstnere, vi har sagt farvel til i årets løb møvet sig vej ind i top 10.

Måske mere overraskende er spil som slither.io, der ikke har fyldt meget i mediebilledet og iPhone 7, der fik en lidt lunken modtagelse i top fem.

Herunder er Googles top 10-liste over generelle søgninger – med Pokémon GO helt i top, på trods af det først udkom i sommers.

Google_yearinsearch_2016

Listen over danske personer er befolket af et bredt udsnit af personligheder – sportsstjerner, politikere og tv-personligheder, med en lille håndfuld musikere iblandt – Lukas Graham, Mette Lindberg, Gulddreng og Søren Bregendahl – foruden en standupkomiker, Anders Grau.

Google_yearinsearch_20162

Samme liste over de udenlandske personligheder er tung på de afdøde af slagsen. David Bowie, Prince, Leonard Cohen og Alan Rickman stikker alle snuden forbi. Derudover kan man se, at det har været valgår i USA.

Google_yearinsearch_20163

Listen udgør de søgeord, Google observerede den største stigning i søgninger på det seneste år (med et minimumstal for antal absolutte søgninger) – og er altså ikke nødvendigvis det, danskerne har søgt mest på i absolutte tal.

Læs også: Året ifølge ‘FIFA’-verdensstjernen August “Agge” Rosenmeier: »Pokémon GO skal bare glemmes«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af