Microsoft giver MS Paint kniven og indleder enden på en grim, grynet og genial æra

Microsoft giver MS Paint kniven og indleder enden på en grim, grynet og genial æra
Foto: Flickr.com/MS Paint Album Covers

Opdatering 25. juli: Microsoft har alligevel benådet MS Paint, men flytter den til deres Windows Store til gratis download i stedet for som præ-installeret program. 

Vi har allesammen siddet der i computerrummets blæser-tørre monitor-oplyste helvede af dårligt internet og fedtet med et grynet billede, klippet noget ud og tilføjet en fed graffiti-effekt i Paint, der siden første version af Windows i 1985 har været præ-installeret på millioner af pc’er.

Men den kunstneriske legeplads mener Microsoft nu, fremtidige generationer skal forskånes for. I hvert fald ser det ifølge The Guardian ud til, at Microsofts understøttelse af Paint dør med efterårsopdateringen til Windows 10. Det betyder, at der ikke kommer nye opdateringer til programmet og at det på sigt bliver sløjfet helt.

Dermed indvarsler Microsoft begyndelsen til enden for Paint, der blandt andet har ageret meme-formsprogets vugge. Selvom der i årevis har eksisteret adskillige langt bedre redigeringsprogrammer, så er det Paints kitschede, hjælpeløse udtryk, der i vid udstrækning har præget mange af de mest spicy billed-memes.

Som et lille plaster på såret introducerede Microsoft med Windows 10 Paint 3D, der er et væsentligt mere funktionstungt tegneprogram. Det får lov at overleve, men det bliver aldrig det samme som gode gamle MS Paint.

R.I.P.

Læs også: Microsoft lancerer sin første stationære pc: Et sandt futuristisk monster

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af