Ugens bedste sneaker-nyheder – 90’er-modeller, luksussandaler og Heliot Emil-støvler

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Heron Preston har fokus på detaljerne

De fleste ting, Heron Preston laver, gad jeg godt eje – hvis man ser bort fra prisen. Det gælder også den nye Protection-sneaker, der næsten føles som to i én. Det virker i hvert fald, som om en sort lædersko er blevet invaderet af en solid gummisål med tilhørende bur omkring forfoden, der også delvist gemmer det orange signaturmærke.

Den kommer både i en sort og hvid colorway, som blandt andet sælges hos Browns, hvor prismærket siger 2.878 kroner – desværre.

Mere fra Comme des Garçons x Nike

Der begynder at tegne sig en rød tråd for 2020’s samarbejde mellem de to brands. For efter Air Max 95 og Waffle Racer fortsætter den ufærdige designæstetik på den Air Force 1 Mid, som Comme des Garçons teasede på catwalken under deres modeshow i Paris.

Her er alle detaljer som Swoosh, strop og mudguard ikke klippet til, men i stedet er det ekstra materiale med til at skabe det rå og rodede look, som vi altså også har set i mindre grad på de to foregående silhuetter. Det vides endnu ikke, hvornår Air Force 1 Mid-samarbejdet bliver sat til salg, men sikkert i sensommeren.

Heliot Emil laver vandrestøvler

…eller det er i hvert fald looket på det Diemme-samarbejde, som det danske brand har sat i forsalg. Som det hører sig til i Heliot Emils univers er der mange detaljer som karabinhagen og de ekstra snøreøjne, mens sålen selvfølgelig er klar til lidt af hvert. Støvlen er en del af mærkets AW20-kollektion, men kan altså forudbestilles nu til 4.100 kroner. De leveres dog tidligst i juli.

Sacai fortsætter Nike-succes

Det kan være svært at stoppe, når noget fungerer – på godt og ondt. Det gælder måske også for Sacais dobbeltop-look til Nike LDV Waffle. Nu lander der i hvert fald nye colorways af modellen med den markante sål.

Overdelen på de mere clean sorte og hvide versioner er lavet i nylon, mens de dobbelte detaljer understreges af brugen af ruskind og læder på Swoosh, mudguard og helkappen. Nike sætter begge til salg for 1.300 kroner den 10. marts.

Luksussandaler

Det er næsten ved at blive kutyme at lave en sandalversion af en populær sneaker-model, og i denne uge har vi set to nye bud. Hos Versace er det i hvert fald brandets markante Chain Reaction-sål, som er blevet sat på en sandal med højt skafte. Indtil videre er de kun til salg i USA, hvor de koster omkring 6.000 kroner (!).

Balenciagas Track-sneaker var med til at starte den stadig ustoppelige bølge af trail-silhuetter, og nu får modellen en sandalversion, der bevarer mange af detaljerne fra skoversionen, inklusive lag-på-lag-looket, ligesom det er sjovt, at sålen stikker op på snuden. Modellen skulle komme til salg den 20. marts. Forvent at den bliver dyr.

Stærke colorways

Sneaker-nyheder kommer ofte til at handle om nye modeller eller samarbejder, men nogle gange lander der selvfølgelig også bare nogle stærke colorways af velkendte modeller, som er svære at stå for. Faktisk er jeg faldet over hele tre af slagsen i denne uge.

Reebok DMX Trail Shadow har længe været en favorit, og en af de trail-sneakers som har gjort det godt. Nu spiller Reebok livsstilselementet op med en sart beige og gul colorway, der giver plads til detaljerne uden at larme. Overkill har den til 1.350 kroner.

Nike er klar med denne flotte Air Max 95, der tager ‘gunsmoke’-looket fra Comme des Garçons og tilføjer lyserøde detaljer, som tilføjer lidt varme til det samlede udtryk. Indtil videre har vi kun set den i Japan hos Atmos, så det er måske lidt bøvlet.

Men så er der også den nye colorway af en af sidste års bedste nye modeller, Nike P-6000, der er blevet gjort forårsklar med de friske detaljer på den hvide base. Enkelt og effektivt. Naked har den på hylderne til 900 kroner.

Nike genopliver model

Turene i arkiverne fortsætter, når Nike graver Air Zoom Spiridon Cage 2 frem fra 90’er-designmapperne. Og Nike mener det tilsyneladende seriøst, når de graver silhuetten med den markante hæl frem. Først og fremmest lægger de ud med to stilrene og flotte colorways, som spanske NoirFonce har til 1.050 kroner.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er dog også landet billeder af et kommende Stüssy-samarbejde, hvor modellen har fået en skinnende overhaling, som man kan se på A$AP Nasts Instagram-opslag. Det vides endnu ikke, hvornår samarbejdet lander i butikkerne.

Fila går også i arkiverne

Ja, det er næsten utroligt, at der stadig findes flere 90’er-silhuetter at hive frem fra arkiverne, men Fila har altså fundet deres Adrenaline, som næsten ligner prototypen på datidens løbesko. Dermed glider den også lige ind i det look, som har været en af de seneste års mest dominerende sneaker-tendenser.

Klo-looket på striberne der stikker ned i sålen er en fin detalje, ligesom Naked har skudt en stærke editorial som lancering af modellen. Naked har også tre colorways på hylderne til 850 kroner.

Adidas samarbejder igen med genbrugsplastik

Det er svært at blive træt af Adidas Terrex’ outdoor-silhuetter, og mens vi i sidste uge havde optur over en helt hvid Free Hiker, så har Adidas nu lavet en version af skoen med Parley Ocean Plastic, altså med genanvendt plastikaffald fra strande og kystområder som er brugt på Primeknit-overdelen. Skoen koster 1.599 kroner hos Adidas.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af