Drop undskyldningerne: Her er seks ting, der kan fyre op under din hjemmetræning

Personlig træner Sara Jin Smidt guider til simpelt træningsgear, der sikrer sved på panden, balder af stål og tårer i øjnene på Jane Fonda.
Drop undskyldningerne: Her er seks ting, der kan fyre op under din hjemmetræning
En træningsmåtte er et godt sted at starte, lyder det fra personlig træner Sara Jin Smidt. (Foto: Getty Images.)

Det er meget muligt, at livslinen til landets fitnesscentre ikke blev cuttet på fredagens pressemøde. Men så længe man stadig kan smadre afsted på romaskinen og læbebåndet uden mundbind, og holdsalene kører med nedsat kapacitet, ja, så er det måske ikke det mest fristende sted at svede.

Derfor har vi de seneste dage set nærmere på, hvordan man bedst får trænet, mens Corona styrer slagets gang. Tidligere har vi fået indblik i, hvordan man får gang i den bedste udendørstræning. Og nu rykker vi så hjem på matriklen.

For selv om du måske har prøvet at overbevise dig selv om, at dit hjem er en slags hellig skal, der ikke egner sig til andet end basser og Bagedysten, så udgør det faktisk en glimrende base for at få dyrket noget motion.

Det fortæller personlig træner Sara Jin Smidt, der er cand.scient i Human Ernæring, stifter af sundhedsuniverset healthyskinnybitch og aktuel med podcasten ‘En sundhedspodcast‘.

»Aldrig har hjemmetræning været så populært som nu. Og selvom det kan være svært at få en plads på sit yndlingshold i fitnesscenteret, så er der ingen undskyldning for ikke at få lidt sved på panden og udnytte muligheden for en hurtig workout fra hjemmekontoret«, siger hun.

Hun fortæller, at man kan komme rigtig langt ved at træne med sin kropsvægt, men med få redskaber kan man udfordre sig selv lidt mere – både i forhold til styrke og smidighed.

Her guider hun til gode, simple redskaber, de fleste kan få glæde af.

Træningsmåtte fra Moshi Moshi Mind.

Træningsmåtte

»En god træningsmåtte er et must. Uanset om du træne hjemme i stuen, på terrassen i sommerhuset eller i fitnesscenteret, hvor du nu langt de fleste steder skal have din egen måtte med. Denne træningsmåtte vejer ingenting, men er stadig lidt tykkere end en klassisk yogamåtte og er derfor lidt rarere at lave liggende øvelser på. Og så er det jo ekstra vigtigt at finde en måtte i et materiale, der er nemt at gøre rent og som tåler lidt sprit, og der er denne måtte helt perfekt«. 

Kettlebells fra CrossMaxx.

Kettlebells

»De fylder lidt, men er uden tvivl geniale til næsten alle øvelser, som f.eks. swings, squats, lunges, sit-ups og russian twists. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du bruge dem til. Kniber det med pladsen, så vælg evt. to lidt lettere kettlebells med samme vægt. Så kan du bruge én, når du f.eks. laver en mave-øvelse eller rows og to på squats og lunges, hvor du har fat i de store muskelgrupper omkring ben og balder«. 

Medicinbold fra Lifemaxx.

Medicinbolde

»Er du én af dem, der synes kettlebells er lidt svære at håndtere, eller har du lidt mere plads til dit træningsudstyr? – så er disse medicinbolde med håndtag en fantastisk investering. De to håndtag og gummibelægning gør dem nemme at håndtere, og de er derfor rigtig gode til en lang række maveøvelser, squats med skulderpres, lunges med et twist og uendelig mange andre øvelser. Er du begynder, så er disse bolde et godt redskab at starte med«.

Elastikker fra Casall.

Elastikker

»De ligner mest af alt forvoksede køkkenelastikker, men du skal bestemt ikke undervurdere dem. For ud over at være gode til en lang række øvelser, der kan give dig balder af stål og Jane Fonda tårer i øjnene, så er disse elastikker geniale til at træne de små muskler på siden af balderne, hvilke er med til at øge din hoftestabilitet. Langt de fleste knæskader udspringer fra hofteleddet, og netop derfor er elastikker som disse særligt populære blandt fysioterapeuter, der bruger dem til at forebygge og genoptræne løberknæ og springerknæ. Selv Ronaldo bruger dem til sin fodboldtræning, og hvis det er godt nok til ham, så er det også godt nok til os«. 

Exetube fra Reebok.

Exetube

»Er du lidt i tvivl om, hvilke øvelser, som du skal bruge sådan en lang elastik med håndtag til, så fortvivl ej, for der ligger masser af dem på både YouTube og Instagram. Og udover ikke at fylde særlig meget, så har exetuben fordelen af at være et godt redskab til en række rygøvelser, som mange af os har ekstra meget brug for i disse tider, hvor langt de fleste arbejder hjemme ved spiseborde og sidder ergonomisk ukorrekt mange timer om dagen«. 

Håndvægte fra Peak Fitness.

Håndvægte

»For mange det mest kendte træningsudstyr. Du kan komme rigtig langt med små håndvægte, som du kan bruge til at lægge lidt ekstra vægt på dine arm- og skulderøvelser. Men igen er det kun fantasien, der sætter grænser, og du kan selvfølgelig også sagtens bruge dem til dine squats, lunges, brystpres osv.«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af