Sådan ser gamle spil ud på Microsofts nye Xbox Series X/S

Sådan ser gamle spil ud på Microsofts nye Xbox Series X/S

Når Xbox Series X/S lander i næste måned, bliver det ikke kun med nye spil. De to konsoller understøtter også stort set alle tidligere udgivede spil til Xbox.

De nye konsollers tekniske egenskaber betyder dog, at ældre spil kan afvikles mere flydende og med bedre grafik, hvilket Xbox nu viser eksempler på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det populære postapokalyptiske rollespil ‘Fallout 4’, som er et af eksemplerne, blev oprindeligt udviklet med 30 frames per second til den nuværende Xbox One.

Antallet af billeder per sekund har tidligere ofte ligget på 30 i ældre spil, især i mere krævende spil, hvor der kan ske meget på skærmen på én gang. Dette har også været tilfældet med ‘Fallout 4’.

Men med en Xbox Series S ryger det tal op på 60 frames per second, altså en hel fordobling, hvilket er rimeligt imponerende. Rent praktisk betyder det en mere flydende oplevelse i spillet.

En af de andre fordele med de nye Xbox-konsoller er, at de kan tilføje brugen af HDR i spil. HDR udnytter et større spektrum af lyse og mærke nuancer og skaber dermed et langt mere dynamisk billede med realistiske og naturtro farver.

HDR giver mere livlige farver i billedet.

Både Xbox Series X og S benytter sig af Auto HDR, så spil automatisk får tilføjet HDR, selv hvis de ikke er udviklet til at gøre brug af teknologien. Det er nemlig ofte tilfældet med ældre spil, da HDR ikke har været tilgængeligt under spillenes udvikling.

Xbox Series X og S lanceres i Danmark den 10. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af