Ikke mere ‘Skyrim’ på PlayStation? Microsoft opkøber legendarisk spilfirma

Ikke mere ‘Skyrim’ på PlayStation? Microsoft opkøber legendarisk spilfirma
'Skyrim'.

Spiller du klassiske serier som ‘Fallout’, ‘Doom’, ‘Wolfenstein’ og ikke mindst ‘The Elder Scrolls’ på din PlayStation, skal du sætte pris på muligheden – snart forsvinder den muligvis.

Microsoft har nemlig annonceret, at de har opkøbt ZeniMax. Det navn siger dig måske ikke så meget, men det er moderselskabet, som blandt andet ejer spilfirmaet Bethesda Softworks.

Bethesda Softworks og deres søsterselskaber, som Microsoft sikrer sig med opkøbet, har gennem årene stået bag ovennævnte voldsomt populære spilserier, ligesom de også har det ekstremt hypede sci-fi-spil ‘Starfield’ på vej.

Derudover har Microsoft via købet også sikret sig nyere klassikere som ‘Dishonored’ samt ‘Prey’ og ironisk nok ‘Deathloop’, som PlayStation ellers havde som en af deres lanceringstitler til PlayStation 5, inden spillet blev forsinket til 2021.

Bethesdas mest populære serie er dog rollespilsagaen ‘The Elder Scrolls’, der senest bød på ‘The Elder Scrolls V: Skyrim’. I 2018 blev en meget ventet efterfølger annonceret til netop dette spil, men der sås nu tvivl om, hvorvidt ‘Skyrim’-efterfølgeren overhovedet vil blive udgivet til PlayStation 5.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er ikke unormalt, at konsolgiganter som Microsoft og Sony opkøber mindre studier. Det er en af måderne, hvorpå de kan sikre sig eksklusive spil, som kun kan spilles på deres konsoller og ingen andre platforme.

Alligevel kommer det som noget af et chok, at Microsoft har indlemmet en af branchens mest legendariske spiludviklere i Xbox-familien i en handel, der efter sigende lyder på 7,5 millarder dollars.

Microsoft har endnu ikke bekræftet, at fremtidige spil fra Bethesda Softworks ikke vil blive lanceret på PlayStation. Til gengæld har de bekræftet, at spillene vil blive lanceret fra dag 1 i deres abonnementstjeneste, Game Pass.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af