Den nye Xbox afspiller PlayStation 2-spil bedre end en PlayStation 5

Den nye Xbox afspiller PlayStation 2-spil bedre end en PlayStation 5
Xbox Series S.

Et af de stærkeste kort på hånden for Microsoft har længe været, at deres konsoller kan afspille gamle spil uden de store problemer.

Bagudkompatibilitet, som det hedder, bliver ikke meget bedre end på en Xbox, og det endelige bevis er nu landet med Xbox Series X/S: De to konsoller kan nemlig afspille PlayStation 2-spil bedre end PlayStation 5.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er Modern Vintage Gamer (via Kotaku), der har udnyttet konsollernes udviklertilstand, hvor man kan installere tredjepartsprogrammer, heriblandt en såkaldt emulator.

Med en emulator kan man afvikle ældre spil, og i dette tilfælde betyder det altså, at både PlayStation-spil og klassikere fra GameCube kan spilles på de nye konsoller.

Og det er altså ikke helt dårlige resultater, som de gamle spil disker op med på de nye konsoller. Tværtimod. Det er lige før, de aldrig har klaret sig bedre – hvilket er lidt ironisk for et PlayStation-spil på Xbox.

Har du selv lyst til at prøve, kræver det en lille smule teknisk snilde for at installere softwaren på din Xbox Series X/S. Du kan finde en guide fra Modern Vintage Gamer her, der gennemgår det hele trin for trin.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af