#SuperStraight er en ny transfobisk kampagne fra internettets troldehær

#SuperStraight er en ny transfobisk kampagne fra internettets troldehær
Super straight-flaget. (Foto: Kizzycocoa/LGBTA Wiki)

Trolls fra 4chan og andre kontroversielle forummer har fundet deres næste mål i transpersoner med en transfobisk og diskriminerende kampagne, hvor de tilslutter sig den seksuelle orientering ‘Super Straight’.

Begrebet stammer oprindeligt fra TikTok, hvor brugeren Kyle Royce i en (nu slettet) video beklager sig over at blive kaldt transfobisk, fordi han ikke vil date transkvinder.

Derfor kalder Royce sig selv »super straight«, da han kun vil date ciskvinder (kvinder, der ved fødslen er blevet tildelt kønnet kvinde og samtidig identificerer sig som kvinde).

Royce konkluderer herefter, at »man kan ikke kalde mig transfobisk, for det er bare min seksualitet«.

Det tog ikke lang tid, før videoen blev opdaget af forummer som 4chan og Kiwi Farms. Her blev begrebet hurtigt kørt igennem troll-maskinen for derefter at blive misbrugt til at skabe ravage i LGBTQ+-miljøet.

Der har altså hele tiden været tale om en decideret troll-kampagne, hvor der gøres grin med seksuelle minoriteter og folk, der forsvarer dem.

Det understreges ikke mindst af den lidt tilfældige (men bevidst udnyttet) detalje, hvor forkortelsen for super straight-begrebet er SS.

SS er også forkortelsen for Schutzstaffel, Adolf Hitlers ekstremt loyale beskyttelseskorps inden og under 2. verdenskrig.

En del af strategien fra troldehæren har været at benytte ikoniske og genkendelige symboler som regnbueflaget og gøre krav på en plads til personer, der identificerer sig som super straight.

Formålet har – ud over klassisk trolling – været at skabe splid mellem seksuelle minoriteter og legitimere transfobi.

Siden kampagnen blev søsat, har den bredt sig fra 4chan til sociale medier som Twitter og Facebook.

Især på Twitter er kampagnen aktiv med memes og et forsøg på at genbruge retorik fra kønspolitik for at udstille seksuelle minoriteters påståede dobbeltmoral.

Der er også blevet oprettet et underforum (en såkaldt subreddit) på Reddit dedikeret til bevægelsen, som på få dage opnåede knap 30.000 medlemmer.

Reddit har dog allerede bandlyst denne subreddit, da den »promoverede had mod en marginaliseret og udsat gruppe« efter »hadsk indhold, der gik imod dets oprindelige satiriske formål«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af