Microsoft har ikke tjent én eneste krone på Xbox-konsoller

Microsoft har ikke tjent én eneste krone på Xbox-konsoller
Xbox Series X og Xbox Series S. (Foto: Microsoft)

Det er en fast strategi i spilbranchen, at giganter som Microsoft og Sony taber penge på Xbox og PlayStation for derefter at gøre op for den manglende omsætning med massivt overskud på spil og digitale tjenester.

Hvor Sony dog har formået at vende skuden i nogle tilfælde (PlayStation 4 endte med at sælge med profit efter adskillige år, fordi den oprindelige salgspris sjældent blev sænket), er tilfældet noget anderledes med Microsoft.

Microsoft har nemlig aldrig solgt en eneste udgave af deres mange Xbox-konsoller med profit. I stedet har firmaet sat sin lid til andre indtægtskilder, heriblandt abonnementstjenesten Game Pass.

Det er blevet bekræftet under retssagen mellem Apple og Epic Games, skaberne af ‘Fortnite’, hvor Microsofts vicepræsident for forretningsudvikling, Lori Wright, har deltaget som vidne.

Ud af de tre konsolgiganter – Microsoft, Sony og Nintendo – er Nintendo det eneste firma, der sælger deres nuværende konsol med profit.

Det skyldes ikke mindst, at Nintendo Switch er udviklet helt fra starten til at være en overskudsforretning, hvor der ikke kun satses på at hive penge hjem fra spil og andre produkter end selve konsollen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af