Mel Gibson misbruges til at sælge suspekte Donald Trump-mønter

Mel Gibson misbruges til at sælge suspekte Donald Trump-mønter
Mel Gibson. (Foto: John Phillips/Getty Images)

Støder du på Mel Gibson, der vil sælge dig en mærkværdig Donald Trump-mønt online, er det altså ikke fordi, at hans karriere er gået i vasken, og han nu mangler penge.

Gibson er derimod den seneste af flere konservative skuespillere og instruktører – Clint Eastwood og Sylvester Stallone er også på listen – i Hollywood, som misbruges på beskedplatformen Telegram til at promovere en samlemønt.

Telegram er blevet voldsomt populær for højreorienterede og konspirationsteoretikere, heriblandt QAnon, og det er da også netop fans af den kontroversielle konspirationsteori, som er målet for det nye scam, skriver Daily Dot.

Flere populære profiler, heriblandt @MelGibsonOfficial med mere end 140.000 følgere, er nemlig begyndt at promovere ‘Official Trump Coin’. En fysisk mønt, der markedsføres som et unikt samleobjekt.

Selve mønten er faktisk gratis, og man skal derfor kun betale for fragt og porto. Det lyder altså lige så suspekt, som det faktisk er.

Der er tale om en sølvmønt med Trumps ansigt påtrykt i guld samt teksten »Keep America great!«, hvilket var den tidligere præsidents slogan under genvalgskampagnen sidste år.

Repræsentanter for både Gibson og Stallone har til Daily Dot udtalt, at skuespillerne har absolut intet at gøre med det seneste mønt-scam.

Alligevel viser de falske profiler, hvordan flere tvivlsomme typer formår at profitere på QAnons popularitet og godtroende folk, der stadig er overbevist om, at USAs elite udgøres af pædofile og kannibaler.

Derfor er det også oplagt, at det netop er Hollywoods mere konservative elite af skuespillere, der misbruges som salgspersoner – deres budskaber råt af af Trump-støtter og konspirationshungrende fans.

Profilen, der udgiver sig for at være Gibson, sender således adskillige beskeder, der bruger faste vendinger fra både Trump og QAnon, for derefter at følge dem op med et link til salget af mønten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af