Kan du overleve en nat i IKEA? Se traileren til mareridt-gys, som den svenske gigant vil have sat stopper for

Kan du overleve en nat i IKEA? Se traileren til mareridt-gys, som den svenske gigant vil have sat stopper for
IKEA. (Foto: Zheka Kapusta/Unsplash)

Det siges, at den ultimative test for parforholdet er en tur i IKEA, men måske er en tur til den svenske møbelgigants butikker faktisk en hel kamp for overlevelse.

Det er i hvert fald præmissen for gyserspillet ‘The Store is Closed’, hvor du skal indsamle ressourcer, bygge våben og barrikadere dig selv for at overleve en nat i et varehus, der minder umiskendeligt om IKEA.

Faktisk virker det så bekendt, at det svenske firma har sendt et påbud om at ændre udseendet eller simpelthen risikere at få en retssag på nakken, skriver Kotaku.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Skal vi være ærlige, er det egentlig ganske forståeligt, for traileren for spillet – som er blevet finansieret på Kickstarter – trækker da også på klassisk IKEA-æstetik med blå og gule farver.

Det er netop dette aspekt, som er blevet et af kritikpunkterne fra IKEAs advokater:

»Dit spil bruger et blåt og gult skilt med et skandinavisk navn på den blå butiksfacade, gule trøjer med vertikale striber identisk til dem, som IKEA-ansatte bærer, en grå sti på gulvet, møbler, der ligner IKEA-møbler, og skilte, der ligner IKEAs skilte«, lyder det i påbuddet. »Alt dette tyder på, at spillet foregår i et IKEA-varehus«.

Ifølge Kotaku er den juridiske trussel ironisk nok sendt, efter medierne begyndte at dække spillet med sammenligninger til netop IKEA.

Dette sker som regel, når et firma indser, at der er udsigt til at lukrere på deres brand og varemærke, uden at de selv får en bid af kagen.

‘The Store is Closed’ er endnu ikke udkommet, og det ser altså ikke ud til, at det sker foreløbigt, medmindre spillets udseende får en større overhaling, hvilket efter sigende er undervejs nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af