MrBeast kritiseres for at udnytte fans til gratis arbejde

MrBeast kritiseres for at udnytte fans til gratis arbejde
MrBeast aka Jimmy Donaldson. (Foto: Monica Schipper/Getty Images)

MrBeast er kommet i modvind, efter han har opfordret til fans til at hjælpe ham uden betaling.

Det sker, efter Jimmy Donaldson, som er YouTube-stjernens borgerlige navn, opfordrede folk til at stille hans MrBeast-chokolade pænt, hvis de stødte på dem på hylderne i deres lokale supermarked.

Imens nogle straks sendte billeder af deres hjælp, og andre roste initiativet, har opslaget også mødt modstand fra kritikere, der sætter spørgsmålstegn ved, hvor grænsen går for at udnytte sine fans.

En af de mest populære, men kritiske kommentarer til Donaldsons opslag skriver, at det er fascinerende, hvordan »folk sætter en ære i at arbejde gratis for rige personer, som ellers er ligeglade med dem, blot fordi de føler en eller anden form for tilknytning til dem«.

En anden påpeger, at fansene ikke gør det udelukkende for den gode gerning, men derimod håber på, at MrBeast vil belønne dem finansielt.

Det ville da heller ikke komme som den store overraskelse, for YouTube-stjernen er kendt for at kaste om sig med sin formue.

Sidste år fejrede han således en stor milepæl på YouTube med at købe en hel ø, som han senere gav bort i en konkurrence blandt loyale fans.

Der er også dem, som hverken kritiserer eller hylder Donaldson, men derimod vælger den kaotiske mellemvej.

En bruger truer nemlig med at ødelægge alle de chokolade-displays, som han støder på, indtil MrBeast hoster op med knap 700.000 kroner.

Det vides ikke, om det skyldes kritikken, men efter den indledende kritik har MrBeast lovet en donation på næsten 3,5 millioner kroner til en endnu unavngiven velgørenhed.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af