’Who Replaced Avril Lavigne? Joanne McNally Investigates’ er et kaninhul man ikke vil op fra

’Who Replaced Avril Lavigne? Joanne McNally Investigates’ er et kaninhul man ikke vil op fra
Avril Lavigne. (Foto: Jo Hale/Getty Images)

ANBEFALING. Frem med bjælken, der er breaking: Avril Lavigne er afgået ved døden. Og nu vi er i gang: Ditto er Paul McCartney, Miley Cyrus, Hilary Duff, Cher og Elvis. Nå nej, Elvis er stadig i live, det var sådan, det var.

Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de yderst sandfærdige nyheder, som vores trofaste interweb bringer os i tide og utide. Men så er det jo bekvemt, at den irske komiker, og nu graverjournalist, Joanne McNally tager én for holdet og har fundet den helt store spade frem, så vi kan komme til bunds i rygtebørsen.

Hendes navn siger dig måske ikke så meget, men hun er, kan jeg afsløre, altså lidt af en kendis på den anden side af Nordsøen, og det er bestemt ikke uden berettigelse, for hun er faktisk svært morsom.

I samarbejde med BBC har hun begået en podcast-serie, der forsøger at afdække mysteriet om Avril Lavignes død – et mysterium, jeg slet ikke var klar over, jeg havde brug for at få løst.

‘Who Replaced Avril Lavigne? Joanne McNally Investigates’ (Foto: BBC)

Konspirationsteorien lyder således: I 2003, umiddelbart efter sin debut ’Let Go’, døde Avril Lavigne, hvorefter pladeselskabet angiveligt (jeg må hellere gøre som McNally og helgardere mig med det ord, inden den ægte og helt klart stadig levende Avril Lavignes advokater kommer efter mig) hyrede en kvinde ved navn Melissa Vandella til at overtage sangerens liv, karriere og indtjeningspotentiale.

»Jeg ved, hvad du tænker: Umuligt, ik’?« siger den irske komiker, inden hun følger op med: »Ikke så hurtigt. Jeg tror, at den her historie kunne være sand. Jeg håber, at den her historie er sand«.

Forestil dig Christian Fuhlendorff, Masoud Vahedi og Christian Frederiksens program ’Op af kaninhullet’, men i stedet for at kravle op af et kaninhul, så borer Joanne McNally sig længere og længere ned og samler et par ekstra konspirationsteorier op på vejen.

Imens har hun en supernova af et glimt i øjet; hun prøver blandt andet at scamme sig backstage til en koncert for lige at tjekke, om Melissa, undskyld, Avril, er okay. Hun laver også et åbent casting call for en Joanne McNally-dobbeltgænger for at se, om det reelt kan lade sig gøre.

Det her program er tydeligvis ikke ment som noget, vi skal tage alt for alvorligt. Det er, frem for alt, underholdning. Det er comedy. Og det er exceptionelt vanedannende at lytte til.

Med det sagt, så skal jeg da også gerne indrømme, at jeg har brugt flere timer, end hvad sundt er, på at (gen)høre de første to album, pre og post hendes angivelige død, for at nærstudere sangteksterne – hvis man leder efter uglerne i mosen, så finder man dem altså!

Én ting er garanteret: Jeg skal høre podcasten til ende. Og hvis McNally så lige kan kaste sig over månelandingen bagefter …

Anbefalingen er baseret på tre afsnit af podcasten ’Who Replaced Avril Lavigne? Joanne McNally Investigates’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af