Internettet taler om Grimes’ »død« – disse 10 tweets forklarer hvorfor

'RIP Grimes You Would Have Loved Grimes' har der lydt på internettet det meste af foråret, hvor den canadiske kunstners tidligere image som æterisk popstjerne bliver mindet. Fra kommunisme til plastikkirurgi taler vi efterhånden ofte om Grimes uden at tale om musik. Her er ti nedslag i hendes internethistorik, som er en del af forklaringen.
Internettet taler om Grimes’ »død« – disse 10 tweets forklarer hvorfor
Grimes til Met Gala 2021. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

1. RIP Grimes You Would Have Loved Grimes

Det er på TikTok blevet en trend at erklære Grimes symbolsk død og spekulere i, hvordan 2012-Grimes ville have reageret på nutidens Grimes.

Den gode gamle Grimes mindes med sange fra hendes debutalbum samt et klip fra et gammelt Nardwuar-interview, der gik viralt og blev brugt i lip-syncing-videoer.

Grimes har alle dage været unhinged, men er gået fra naivt fjollet til den mere superskurkede afdeling. Hun afviser ikke selv, at hun er blevet erstattet af en ond klon, men takker for, at ‘Oblivion’ fra 2012 trender på TikTok.

2. Elon er ikke transfob, han er bare anti-anti-natalist

Der kan ikke være megen tvivl om, at Grimes-fans’ kvaler, som regel starter og ender med hendes forhold til Elon Musk. Eksempelvis da Musk, der selv har en transkønnet datter, tweetede »Pronouns suck«.

I princippet er det ikke Grimes’ problem, indtil hun gav sig til at forsvare Musk i et interview med Wired, hvor hun fortalte, at han blot er bekymret over, at kønsbekræftende behandling fører til infertilitet og at det jo er uhensigtsmæssigt midt i en fertilitetskrise.

Hun kaldte også Musk ud offentligt, men alle var måske ikke lige overbeviste om, at det tweet ikke var »hans hjerte«.

3. Klimaforkæmper-ish

Grimes’ har tjent styrtende på NFTs, som ingen kan forklare, hvad er, men hvor hendes i hvert fald er digital kunst. NFTs er kontroversielle, idet de kræver enorme mængder strøm, og altså CO2-sviner en del.

Grimes er veganer og donerer en del af sit NFT-overskud til en klimafond, men mange har alligevel fået hendes involvering med en så klimaskadelig kunstform galt i halsen.

4. Jomfrufødsel

Grimes første graviditet var i sig selv en kilde til masser af content. Fra Harper’s Bazaars ikoniske What I Eat In a Day-interview med hende til de smukke graviditetsbilleder og den efterfølgende erklæring af, at hun var jomfru. Hvis det er sandt, ville det ikke være det mest bizarre faktum om Grimes.

5. Børnenavnene fra numerologi-helvede

I 2020 fødte Grimes sig og Elon Musks første barn, der fik navnet X Æ A-Xii. Her forklarer Grimes, hvorfor han hedder sådan.

Læg mærke til at A-12 senere blev ændret til A-Xii, fordi der, trods adskillige beviser for det modsatte, åbenbart er regler for navngivning i Californien.

Siden fulgte Exa Dark Sideræl, og til sidst gik der tilsyneladende Transformers i den med tredje barn, Techno Mechanicus.

6. Dengang hun gjorde noget skørt

I en verden, hvor vi i efterhånden mange år har været udsat for influencere, der påstår, at man kan få den krop, de selv har opnået ved BBLs, ved at købe shapewear, er det sgu da befriende at se nogle ægte, plastikkirurgiske post-op-billeder.

Mange fans var sikre på, at Grimes havde fået elverører, men det viste sig “bare” at være et øjenbrynsløft.

7. At være eller ikke at være kommunist

Grimes valgte ikke alene at citere Josef Stalin i sin årbog i gymnasiet, men et Stalin-citat om, hvor muntert der var i Sovjetunionen.

Hendes on-and-off forhold til kommunismen har mange haft svært ved at forene med at have børn med en af verdens rigeste mænd, men Grimes viser, at man, om ikke andet, kan se enormt cool ud, mens man læser det kommunistiske manifest. Og så endda kort efter bruddet med den notoriske fagforeningshader Elon Musk.

8. Hvid stolthed

Man må nok bare konstatere, at det der med at være stolt af hvid kultur, uanset om man også er stolt af alle de andre kulturer, er noget man skal holde for sig selv. Grimes fik i hvert fald rundet 2023 af med en del beskyldninger for at være nazist, hvilket hun ikke overraskende var træt af.

9. Elons burn book afsløret

I sidste uge var Elon Musk under ed nødt til at indrømme, at han har en profil på X, der er beregnet til at skrive grimme ting om blandt andet Grimes, som han ikke kan udtale offentligt.

Nu har han slettet den, men så er det da heldigt, at internettet aldrig glemmer.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De fleste havde i øvrigt allerede regnet den ud, for hvem i alverden, altså ud over ham selv, ville dog omtale Elon Musk som ‘Kongen af Space X’? Et tidligere forhold til Musk ser ud til at være en gave, der kan blive ved med at tage.

10. De to Coachella-set

Sidst, men ikke mindst, er der Coachella-tweetet, der bekræftede mange fans i, at Grimes nok desværre er kommer til et punkt i sit liv, hvor musikken kan ende i anden række.

Efter hvad flere mente, var den værste optræden i festivalens historie, undskyldte hun sig med, at hun havde outsourcet essentielle dele af sin optræden og lovede aldrig at gøre det igen.

Grimes lovede også at gøre det bedre i anden weekend af festivalen. Faktisk gik det så godt, at mange nu troede, at hele baduljen var et mediestunt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af