Louisiana Literature præsenterer forfatter-lineup med både prisvindere og nye stjerneskud

Louisiana Literature præsenterer forfatter-lineup med både prisvindere og nye stjerneskud
Matias Faldbakken. (Foto: Ivar Kvaal)

Programmet begynder at samle sig til årets Louisiana Literature, der indtager museet i Humblebæk i sensommeren, og det rummer som vanligt en stribende prisvindende forfattere.

Ikke mindst ført an af britiske Rachel Cusk, hvis kritikerroste trilogi bestående af ’Omrids’, ’Transit’ og ’Kudos’ løftede hende op i den europæiske litterære superliga, og som snart er aktuel med sin nye roman, ’Parade’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Norske Matias Faldbakken kommer med sin nyeste fabel af en roman, ’Stakkel’, der er blevet lidt af en sensation.

Palæstinensiske Adania Shibli besøger også litteraturfestivalen efter sidste år at have været centrum for en stor kontrovers, da hun skulle have modtaget en hæder på bogmessen i Frankfurt, som endte med aflyse prisoverrækkelsen grundet Israel-Hamas-konflikten. Hendes roman ’En mindre detalje’ om en gruppe israelske soldaters voldtægt og mord på en ung beduinpige udkommer på dansk til august.

Programmet byder også på Pulitzer-vinderen Anne Boyer, samt yngre forfattere som schweiziske Kim de l’Horizon, der fik et stort gennembrud med ’Blodbog’, og stjerneskuddet Oliver Lovrenski fra Norge, hvis debut er en rå coming-of-age-fortælling fra et Oslo-miljø præget af stoffer, vold og kriminalitet.

Louisiana Literature finder i år sted 22.-25. august og har en rig tradition for at præsentere tunge forfatterprofiler. Tidligere har navne som Haruki Murakami, Sally Rooney, Ocean Vuong, Michel Houellebecq, Margaret Atwood og Paul Auster været på programmet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af