Scarlett Johansson er vred over, at hendes stemme er blevet misbrugt til nu fjernet AI-assistent

Scarlett Johansson er vred over, at hendes stemme er blevet misbrugt til nu fjernet AI-assistent
Scarlett Johansson. (Foto: Taylor Hill/WireImage)

Scarlett Johansson er chokeret over ChatGPT’s kortvarige lancering af en ny stemme, der lyder meget som skuespillerindens egen. Det skriver Variety.

Johansson spillede AI-assistenten Samantha i Spike Jonzes ‘Her’, og man kan levende forestille sig, at en Scar-Jo-voice-assistant ville være uhyre populær.

Ifølge Johansson er hun tidligere blevet kontaktet af OpenAI’s CEO, Sam Altman, om muligheden for at benytte hendes stemme til den fjerde version af servicen ChatGPT, hvilket hun gav afslag på af »personlige årsager«.

Alligevel lancerede OpenAI for nylig stemmen ‘Sky’, der lyder umiskendeligt som Johansson. Den er sidenhen blevet trukket tilbage, efter Johansson har ytret sin utilfredshed omkring den.

Johansson opfordrer da også til ny lovgivning, der skal beskytte folk fra at få misbrugt deres billede og stemme af AI. Det skriver hun i en udtalelse til Variety:

»Jeg var chokeret, vred og lamslået over, at Hr. Altman ville gå efter en stemme, der er så lig min, at selv mine tætteste venner og nyhedskanaler ikke kunne kende forskel. Jeg ser frem til en løsning i form af gennemsigtighed og indføring af hensigtsmæssig lovgivning, der kan sørge for at beskytte personlige rettigheder«.

OpenAI fastholder, at det ikke er Johanssons stemme, de har benyttet til at udvikle ‘Sky’, men derimod en anden skuespillerinde, der taler med sin egen stemme. Enhver lighed mellem Johanssons stemme og ‘Sky’ skulle være tilfældig.

Flere har imidlertid bemærket Salt Altmans post på X umiddelbart efter offentliggørelsen af den nye stemme:

Konflikten blev lørdag grundlag for en kort joke i ‘SNL’-indslaget ‘Weekend Update’, hvor Johanssons mand, Colin Jost, læste en joke op skrevet af medværten Michael Che.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af