I ‘Letters Live’ læser skuespillere breve op – fra et godt svar på et dickpic til Elvis’ jobansøgning til FBI

I ‘Letters Live’ læser skuespillere breve op – fra et godt svar på et dickpic til Elvis’ jobansøgning til FBI
Olivia Colman. (Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images)

ANBEFALING. Sommervejret har fejlet de seneste dage, så hvad i helvede skal man bruge som overspringshandling nu, hvor solskin ikke er en undskyldning? Svaret er selvfølgelig et godt gammeldags internet-deep-dive.

Men kaninhuller på internettet behøver ikke nødvendigvis at være uproduktive. De kan til tider faktisk være ganske lærerige og underholdende på en og samme tid. Særligt én profil på TikTok byder på begge dele, nemlig Letters Live.

Organisationen har siden 2013 arrangeret dramatiske læsninger af bemærkelsesværdige breve – gamle som nye, fra hele verden og interessante af vidt forskellige grunde.

Deres events er pakket med kendte performere som eksempelvis Sir Ian McKellen, Taika Waititi og Olivia Colman.

Colman har medvirket et utal af gange og hver gang med fuldkommen geniale resultater. Eksempelvis nedenstående, hvor hun læser et brev højt, der indeholder en 1600-tals adelskvindes meget lange liste af krav til sin mand for deres ægteskab.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@letterslive Lady Compton’s brilliant 1618 letter to her husband Lord William. Well one wouldn’t want to stand mumping alone, would one…? 👀 #oliviacolman #thecrown #thecrownnetflix #thefavourite ♬ original sound – Letters Live

Eller denne vidunderlige læsning af en respons til et uopfordret dickpic:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@letterslive The icon that is Olivia Colman reads a letter responding to an unsolicited dick pic 👀 #oliviacolman #thefavourite #broadchurch #peepshow #thecrown #thecrownnetflix ♬ original sound – Letters Live

Nogle af brevene er mere obskure, andre har man måske stiftet bekendtskab med før, såsom det notoriske brev fra Elvis Presley til Richard Nixon, hvor han opfordrer den daværende, amerikanske præsident til at give ham en stilling som FBI-agent:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@letterslive In 1970, Elvis wrote a letter to Nixon asking to be made an FBI agent. Here’s Matt Berry reading the hell out of that letter 👀 #comediansoftiktok #mattberry #mattberrycomedy #toastoflondon #whatwedointheshadows #elvispresley ♬ original sound – Letters Live

Det er dog ikke kun spas. Til tider er der også en mere alvorlig tone, som i nedenstående oplæsning, hvor Louisa Harland læser skuespiller Sharon Horgans brev til alle mænd højt:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@letterslive To celebrate Women’s History Month, please Sharon Horgan’s powerful (and of course, hilarious) letter, addressed to all men 👀 This letter was read by Louisa Harland at Letters Live @royalalberthall earlier this week. #internationalwomensday #iwd2024 #womenoftiktok #sharonhorgan #derrygirls #womenshistorymonth ♬ original sound – Letters Live

Mangler man lidt inspiration på en regnvejrsdag, så kan man også få det her fra ingen andre end Sir Ian McKellen:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@letterslive The absolute icon that is Sir Ian McKellen reading Kurt Vonnegut’s letter of advice to a class of New York City high schoolers 😍 #foryourpride #ianmckellen #pridemonth #gandalfthegrey ♬ original sound – Letters Live

Men er man blot på udkig efter lidt inspiration til en spydig email til trafikstyrelsen, then look no further:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@letterslive Taika Waititi reads an unusual response to a parking ticket… #taikawaititi #whatwedointheshadows #thorragnarok #taikawaititiedit Originally read at Letters Live @Royal Albert Hall ♬ original sound – Letters Live

Letters Live kan naturligvis opleves, well … live. Men har man ikke mulighed for at se oplæsningerne i det virkelige liv, så er denne TikTok-profil en gylden mulighed for at få en fantastisk performance, en hurtig historielektion og ikke mindst et godt grin.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af