Kanye Wests modeshow skaber kaos under New Yorks modeuge

Kanye Wests modeshow skaber kaos under New Yorks modeuge

Modeugen i New York er i skrivende stund i gang og har allerede fået markant omtale, fordi Givenchy med Riccardo Tisci ved roret for første gang nogensinde har afholdt et show i byen, der aldrig sover – i øvrigt i samarbejde med kunsteren Marina Abramovic.

Mange var sikre på, at Givenchy-showet ville blive sæsonens helt store event, men det er allerede nu ved at blive overskygget af, selvfølgelig, en vis Mr. West.

I sidste uge meddelte Kanye nemlig overraskende, at han på onsdag vil følge op på sidste sæsons ekstremt omtalte show og vise sin nye Yeezy-kollektion under den amerikanske modeuge.

Denne gang er modeshowet ‘sponsoreret’ af Adidas Originals, der altså ikke længere er direkte samarbejdspartner. Udmeldingen kom som en overraskelse for de fleste, fordi modeugekalenderen har været færdig i længere tid – og at få alle shows, tidspunkter og designere til at gå op er i øvrigt en kabale, der kan være temmelig svær. Derfor fik Kanye selvfølgelig massiv omtale, lige så snart han kom med udmeldingen.

yeezy1
Billeder fra Kanyes meget omtalte Yeezy-lookbook.

Men bortset fra allerede at have kreeret massiv hype om showet på onsdag, betyder hans plan om lige at holde et modeshow, at mindst to andre designere får problemer.

Dels designeren Anne Bowen, der skulle lancere sin nye streetwear-kollektion på præcis samme tidspunkt som Kanye. Bowen har været i kalenderen i lang tid, men har nu valgt at rykke sit show med store økonomiske tab og ret meget besvær til følge.

Samtidig bliver den amerikanske galladesigner Naeem Khan også berørt af Kanyes show. Men her melder man dog, at man har tænkt sig at fortsætte ufortrødent – Kanye eller ej.

Kanyes andet show i New York bliver interessant i sig selv, fordi han har en del at leve op til efter sit første. Ikke på grund af kollektionen, men fordi han med showet brugte virkemidler og modeller, der skabte en masse omtale.

Læs også: Kom med på første række til Kanye Wests modeshow

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af