12 bomberjakker til foråret

Den korte, volumniøse bomberjakke passer godt til foråret og til den moderne unisexgarderobe. Her er 12 flotte versioner – fra den originale over de billige til de dyre designerbud.

aplhaindustries

 

Alpha Industries

Ingen guide til bomberjakker uden den originale. Alpha Industries har lavet jakker til det amerikanske militær i mere end 50 år og har heldigvis også kunnet mærke bomberjakkernes stigende popularitet. Sidste år fordoblede firmaet salget af MA-1-jakken, hvilket de blandt andet kunne takke en vis Kanye West for, da han er blevet spottet i den.

Den fås i ni forskellige farver, men den grønne er den originale farve på jakken, som amerikanske piloter har brugt siden 60’erne – med den lige så karakteristiske orange inderside. Jakken er i nylon og selvfølgelig med den lille lomme på venstre overarm.
945 kr. hos Alpha Industries. Den fås også hos Le Fix til 1.400 kr.

aplhaindustries2aplhaindustries3aplhaindustries4aplhaindustries5vetements

 

Vetements

Vi bliver lidt i Kanye-land. For Demna Gvasalias brand er blandt de mest spændende og omtalte nye mærker lige nu, og Kanye har været en tidlig fan og er blandt andet blevet spottet i Vetements’ oversize sweatshirts. Gvasalia er nu også kreativ direktør hos Balenciaga, og forleden dag tweetede Kanye (blandt andet!), at han ville stjæle Gvasalia over på sit hold.

Vetements’ bud på en bomberjakke er klassisk, men samtidig tro mod mærkets lyst til at skubbe til proportionerne. Jakken, der er lavet til kvinder, er kort med et bredere bånd i bunden, mens lommerne på maven og venstre arm er lavet lidt større.
8.880 kr. hos Colette

vetements2vetements3vetements4weekday

 

Weekday

Jakken er til kvinder, men igen, de fleste bomberjakker kan bæres på tværs af kønnene. Mens designet på Weekdays Monoc-bomber er helt enkelt og med åbne lommer, så er den mørkere nuance af den klassiske grønne farve et fint twist. Den fås også i sort og beige.
575 kr. hos Weekday

weekday2weekday3asos3

Asos

Den korte bomberjakke er et mere feminint bud på looket og har fået flyttet lommerne op som brystlommer, ligesom der både er lynlås og knapper foran. Og den grønne farve er blevet blandet med en snert af brun.
535 kr. hos Asos

asos2asosnemen

 

Nemen

Det italienske brand er kendt for at bruge anderledes materialer. Her er de ude i nylon ripstop, der er et ekstra slidstærkt stof. Den lidt beskidte guldtone giver også jakken et unikt look, selv om den balancerer på grænsen mellem en track-jakke og en bomber og nok ikke er så varm som mange bomberjakker.
3.200 kr. hos Norse Store

nemen2nemen3nemen4cheapmonday

 

Cheap Monday

Denne sommerversion af en bomberjakke fra det svenske brand skiller sig især ud med de velkro-patches, som der er både foran og bag på. Det store patch på ryggen er oven i købet påtrykt brandets logo.
1.200 kr. hos Cheap Monday

cheapmonday5cheapmonday4cheapmonday3OffWhite

 

Off-White

Det kan godt være, at Virgil Abloh er blevet kendt som Kanye Wests højre hånd i designbureauet DONDA, men de sidste par år har han virkelig slået sit navn fast med sit eget mærke.

Sammen med Vetements er Off-White blevet et af de nye brands, der er på forkant med gademodens konstant stigende indflydelse på den etablerede del af modebranchen. Abloh viste senest sin AW16-kollektion under herremodeugen i Paris tidligere i år.

Dette er en af hans bomberjakker, og den stikker virkelig ud med Off-Whites karakteristiske logostriber i et sprayet look og W’erne, der altså ikke skal forveksles med Wood Woods logo.
5.499 kr. hos Storm

OffWhite2OffWhite3wonhundred

 

Won Hundred

Det danske mærke har lavet en kort bomberjakke (til kvinder) uden de store dikkedarer og med åbne lommer. Enkel og flot i den mere anonyme grå farve.
850 kr. hos Won Hundred

wonhundred2astridandersen

 

Astrid Andersen

Selvfølgelig er den danske designers bomberjakke tættere på basketballbanen end cockpittet på en bombeflyver. For den amerikanske boldsport har altid fyldt meget i Astrid Andersens design, som hendes logo også afslører. Jakken er i satin og har tone-i-tone logo foran samt to striber ned langs ærmerne.

Astrid Andersen er i øvrigt lige blevet nomineret til den prestigefyldte LVMH-pris for andet år i træk.
4.135 hos Matchesfashion.com. Kan måske også fås hos Storm, men er pt. udsolgt.

astridandersen2astridandersen3astridandersen4gucci

 

Gucci

Ikke nogen grund til at blive sur. Jeg er godt klar over, at du (og jeg) nok ikke lige har 15.000 kroner reserveret til at købe en bomberjakke for, men derfor kan man jo godt drømme – eller i hvert fald blive inspireret af, hvordan jakken kan se ud i hænderne på en af tidens mest opsigtvækkende designere, Guccis Alessandro Michele.

Med nik tilbage til især 60’erne og 70’erne har den italienske designer skabt nogle ekstraordinære og farverige kollektioner, som denne bomberjakke til fulde afspejler. USA’s militær havde nok sagt nej tak. Vi siger jo tak.
14.775 kr. hos Colette

gucci3gucci4gucci5cmmn-swdn

 

CMMN SWDN

Der er ikke meget common over den svenske designduos bud på en bomberjakke. Men en blanding af diskrete grå striber og det røde hegnprint får den fyldige jakke både et designet og et hårdt look. Svenskerne har også valgt at flytte lommerne op i brysthøjde på deres jakke.
1.150 kr. hos Lyst.com

cmmn-swdn3cmmn-swdn2cmmn-swdn4urbanoutfitters3

 

Urban Outfitters

Det amerikanske brands bomberjakke skiller sig ud ved at fjerne det karakteristiske elastikbånd i bund fra ryggen, så den får et mere løst fit. Så mens fronten er klassisk bomberjakke i sommervarianten og i et satin-agtigt materiale, så er ryggen tættere på en track-jakke. Det giver jakken et mere feminint udtryk.
1.000 kr. hos Urban Outfitters

urbanoutfittersurbanoutfitters4urbanoutfitters5urbanoutfitters2

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af