Find dine sommerjeans blandt disse modeller og looks

Det perfekte par jeans handler lige så meget om dig som om modetendenser. Her er ti modeller, der dog burde kunne tilfredsstille begge.

soulland 
Soulland
Hvid denim er (igen) en ting til sommer, og Erik-modellen har et lidt løsere fit med lige ben. De bliver lavet i Tyrkiet, og hvis du er klar på det fulde hvide look, så har Soulland også en flot, hvid Shelton-denimjakke.
1.000 kr. hos Soulland

Soulland-AW16-Erik-pant-white-5_47002-Final-1-detail_2048x2048
Levis 
Vintage Levi’s
The one and only. Ikonisk er et stort ord, men passende, når det gælder 501’eren, hvilket også var tydeligt, da vi snakkede med Asger Juel Larsen, Silas Adler og andre modefolk om deres forhold til denim. Og mens både Vetements og Off-white syer gamle Levi’s-modeller om til deres egne jeans, så har Norse Store flere af de originale på lager fra forskellige årstal, da fittet har ændret sig lidt igennem årerne.
1.350 kr. hos Norse Store

Levis2 
Levis3
gucci 
Gucci
Alessandro Michele har gjort underværker for det italienske mærke, og det er ikke mønstre og vilde 70’er-vibes det hele. Godt nok er prisen lidt vild her, men ellers er det primært det store opsmøg, som bliver omfavnet og får en fin detalje med mærkets signatur grønne og røde linjer.
3.650 kr. hos Colette

gucci2 
Gucci4
ourlegacy 
Our Legacy
Bare fordi denim er tidløst og basic, så behøver det ikke at være kedeligt. Det beviser det svenske brand med de her graffitiprintede jeans. Der er sommer og sjov og et fint glimt i øjet. Håndværket er dog seriøst nok, og Our Legacy får deres jeans lavet i Italien.
1.850 kr. hos Our Legacy

ourlegacy2 
ourlegacy4
gosha-rubchinskiy 
Gosha Rubchinskiy
Der er noget 90’er-rave over den russiske designers bud på denimbukser – for ja, det er måske lidt søgt at kalde dem jeans. Vi er ude i løse haremsbukser med elastik i anklerne, og som det meste af Rubchinskiys design, så trækker han inspiration fra sit hjemland.
1.600 kr. hos Colette

gosha-rubchinskiy2 
gosha-rubchinskiy3
hankjøbenhavn 
Han Kjøbenhavn
Lige som Gosha Rubchinskiy bruger sit russiske ophav, så har Han Kjøbenhavn efterhånden blevet kendt for deres provinshyldende stil. Den er også tydelig på deres stonewashed jeans. Med et såkaldt dropped crotch, altså et længere skridt, og stumpede bukseben, der snævrer ind, få bukserne et ret fantastisk, bøvet look.
1.200 kr. hos Han Kjøbenhavn

hankjøbenhavn2
saintlaurent4 
Saint Laurent
Det franske modehus har en vis aura af rock’n’roll over sig, som går igen i disse jeans. De er, selvfølgelig fristes man til at sige, stramme, lavet i stretch-denim og med huller på knæene.
3.650 kr. hos. Mr. Porter

saintlaurent5 
saintlaurent3
carhartt 
Carhartt
Mens smækbukserne, eller overalls, igen har kronede dage hos kvinderne, så er der ikke så mange brands, der tør satse på det til herrerne, men Carhartt gør. Og ovenikøbet med en håndværker-model med løs pasform. Bar mave, kun én strop lukket og store Timberlands på fødderne, så er du klar til at lege Tupac i 90’erne.
1.100 kr. hos Carhartt

carhartt2 
carhartt4
kapital3 
Kapital
Det er japansk denim, der rykker for tiden, og Kapital har taget navnet, fordi det hører til i Japans denimhovedstad, Kojima i Okayama. Her er det en slim-fit-model fra brandet i mørk, selvedge denim.
1.525 kr. hos Mr. Porter

kapital4 
kapital5
weekday 
Weekday
Gode jeans koster som regel lidt ekstra, men kan så også holde i mange år. Men nogle gange kan det selvfølgelig være okay at gå efter det hurtige fix, og der kan Weekday noget. Denne slim-model rammer i hvert fald tidsånden med det stumpede look.
350 kr. hos Weekday

Læs også: Jeans, jeans, jeans: De vigtigste modeller og brands til kvinder

Læs også: Denim er blevet high fashion – er Vetements årsagen?

weekday2 
weekday3 
 
Har du set vores video om sommerens jeanstendenser?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af