Modeller tager sagen i egen hånd – sætter fokus på diversitet

Modeller tager sagen i egen hånd – sætter fokus på diversitet
Clémentine Desseaux (i orange bikini) og Charli Howard (nr. to fra højre) har startet All Woman Project

Selv om der bliver snakket meget om diversitet i modeverdenen, selv om catwalken ved Copenhagen Fashion Week i august var mere mangfoldig end nogensinde, og selv om den næste ‘Topmodel’-serie fokuserer på kurvede modeller, så viser undersøgelser stadig, at diversitet i moden ikke stikker dybt nok.

Det er også den opfattelse, der har fået modellerne Clémentine Desseaux og Charli Howard til at starte All Woman Project. Et projekt der går ud på at udfordre synet på kvinder igennem en multiplatformskampagne, der altså ikke reklamerer for noget tøj, men for forandring.

»Vi kunne ikke forstå, hvorfor store og små modeller ikke bliver vist sammen i flere modeserier og kampagner«, siger Howard til Vogue. »Som forbruger fortjener du at se et modebillede, hvor du er repræsenteret, ikke bare en række tynde, hvide piger, men en variation af størrelser og farver«.

iamallwoman4 
De to modeller har samlet kolleger, som også bruger deres karrierer på at tale om og opfordre til en større mangfoldighed i modebilledet. Blandt de udvalgte er blandt andet Iskra Lawrence, der er kendt som kampagnemodel for undertøjsbrandet Aerie, den androgyne model Elliott Sailors, som du måske har set i en modeserie i det seneste Soundvenue Magazine, og musikeren Leaf.

Kampagnen er blevet kickstartet med en billedserie, video og en medfølgende Instagram-profil samt selvfølgelig hashtagget #iamallwoman.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Hvis to modeller med næsten intet budget, men en masse visioner, kan samles for at skabe forandring, så kan alle gøre det«, siger Desseaux til Vogue. »Det er muligt at gøre verden til et bedre sted. Vi kan opnå meget ved blot at tro på os selv. Vi vil gerne have flere kvinder til at gøre det samme«.

Du kan i øvrigt læse et interview med Clémentine Desseaux i det næste Soundvenue Magazine, der udkommer den 15. september.

Læs også: Diversiteten halter stadig i modebranchen, selv om det går langsomt fremad

iamallwoman2 
iamallwoman

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af