Copenhagen Fashion Week: Et ærgerligt setup pillede pynten af Stine Goyas modeuge-comeback

Der var lagt op til noget stort, da den danske designer fejrede sit tiårsjubilæum med en tilbagevenden til catwalken, men det ellers stortanlagte show fejlede.
Copenhagen Fashion Week: Et ærgerligt setup pillede pynten af Stine Goyas modeuge-comeback
Emma Leth (Foto: Helle Moos)

Igennem ti år har Stine Goya sat kolorit på den danske modescene. Designerens mønstrede og farverige univers har udfordret kvinder til at klæde sig mere grænsesøgende, men stadig ultrafeminint. Netop derfor var designerens jubilæums- og combackshow efter tre års fravær et af dem, som vi så mest frem til, inden modeugen blev skudt igang.

Desværre blev præsentationen af designerens ti års jubilæumskollektion aldrig den gennemførte oplevelse, som man kunne have håbet på.

Visionen og ideen med showet var ellers klar. En rå og industriel setting i Nordhavn blev mødt af kontrastfyldte plastikhæng fra loftet i koralfarver og pink. Den traditionelle catwalk var skiftet ud med tre podier, hvor modellerne, som blandt andre inkluderede Emma Leth, Caroline Brasch og Nadja Bender, bevægede sig mellem for at skabe et mere levende og dynamisk show.

Nadja Bender og Caroline Brasch (Foto: Helle Moos)

Men selv om ideen om at skabe et show, hvor både modellerne og de fremmødte gæster kunne bevæge sig i mellem scenerne syntes forfriskende, endte setuppet paradoksalt nok med at blive et negativt omdrejningspunkt, da det massive fremmøde af gæster gjorde det næsten umuligt at se tøjet, som det hele jo handlede om. Det var ærgerligt.

Men når det er sagt, præsenterede Stine Goya en flot kollektion, der måske ikke overraskede, men derimod byggede videre på den vision, der kendetegner hendes karakteristiske og drømmende designunivers.

(Foto: Helle Moos)

En række styles sværgede til klassikerne og den stærke brug af farver og prints. Der var både printede kimonoer, kjoler i fuchsiapink, et suit med botaniske prints og brede bukseben samt en brunlig silkeskjorte, der forenede striber med polkaprikker. Og ja, så var der selvfølgelig også masser af glitter.

(Foto: Helle Moos)

Men vi fik også en mere afdæmpet version af Goya at se, når hun for eksempel viste et flot sort jakkesæt med røde kontrastdetaljer på både blazerens revers og langs siden på bukserne, ligesom enkelte farverige detaljer subtilt var inkorporeret omkring blazerens lommer.

(Foto: Helle Moos)

Og meget apropos designerens drømmende univers, kulminerede showet til slut, hvor modellerne indtog den sidste scene under en stor lyserød sky, hvor blandt andet kjoler fra designerens ti år lange designportefølje med dybe udskæringer blev vakt til live i nye kreationer. Det var elegant og feminint.

På den måde lykkedes det Stine Goya at skrue en kollektion sammen, der i anledning af jubilæet både skævede til fortiden, men også fremtiden.

Læs også: Se street style fra den første showdag under Copenhagen Fashion Week

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af