Balenciaga i nye modelproblemer – #fuckyoubalenciaga

Balenciaga i nye modelproblemer – #fuckyoubalenciaga
Louise Parker til Chanels cruise17-show

Det kan godt være, at Balenciaga er af tidens varmeste brands takket være styrmand Demna Gvasalia og hans postmoderne sample-design, men bag scenetæppet går det knap så godt. For et halvt år siden var det casteren James Scully, der gjorde opmærksom på de kritisable forhold, som det franske modehus udsatte en hær af håbefulde modeller for. Og nu er der ballade igen.

Den amerikanske model Louise Parker, der blandt andet har gået Chanels show de seneste sæsoner, har nemlig delt sin utilfredshed med Balenciaga, efter at hun blev vraget til brandets SS18-show, der blev afholdt i søndags.

På sin Instagram fortæller hun, hvordan hun fløj til Paris for at gå showet, var til fitting og fik klippet sit hår i troen på, at hun skulle på catwalken. Dag efter blev hun dog vraget.

Som Parker også hentyder, så er Balenciagas ejer, Kering, en del af det model-charter, som netop skal sikre modeller. Godt nok går det primært ud på, at modeller skal være fyldt 16, skal have en lægeerklæring og ikke må være for tynde, men da charteren blev annonceret i september, skrev Kering og LVMH, der er medafsender, i en pressemeddelelse, at »det at respektere enhver mand og kvindes værdighed er en vigtig del af begge gruppers værdisæt«.

Det genkender Louise Parker altså ikke. Det er ikke uvant, at modeller bliver aflyst, selv om de er kommet langt i casting-processen, som Parker også skriver i en opfølgende kommentar til The Cut.

»Jeg er blevet aflyst til mange shows før, selv en time før, og jeg har brugt utallige timer midt om natten til fittings, som ender med ikke at blive til noget, så jeg forstå godt, at du aldrig rigtig er bekræftet, før du træder ud på catwalken. Men det føltes anderledes denne gang. Jeg følte mig snydt. De fotograferede mig i mit look med min nye frisure, og jeg følte mig begejstret og taknemmlig for muligheden«, skriver Parker blandt andet.

Balenciaga skriver til The Cut, at de er kede af, at Louise Parker er skuffet over ikke at være en del af showet.

»Desværre, kan det rette look ikke altid blive fundet, og vi bliver nødt til at give slip på en option. I det her tilfælde måtte vi give slip på vores option på Louise, og hun modtog fuld finansiel kompensation, som hvis hun havde gået showet«, skriver brandet til The Cut.

Louise Parker gør opmærksom på, at hun har bedt Balenciaga give pengene til organisationen Model Alliance, der arbejder på at forbedre modellers arbejdsvilkår.

James Scully har kommenteret på Louise Parkers første Instagram-opslag omkring sagen, hvor han skriver:

»Tak, Louise, for at kaste lys på dette og minde alle modeller og kvinder om, at I har en stemme, I er mennesker med følelser, ikke kasserbare, og at I ikke vil finde jer i den her behandling længere. Bliv ved med det, indtil det stopper«.

Læs også: Fyret caster svarer igen på anklager om modelmishandling – rasende på Balenciaga

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af