Donna Karan i internetstorm efter forsvar af skandaleramte Harvey Weinstein

Donna Karan i internetstorm efter forsvar af skandaleramte Harvey Weinstein
Donna Karan under modeugen i New York (Foto: Mireya Acierto/Getty Images)

»Hvad beder kvinder om? Ballade«.

Ja, det var den tarvelige, gamle pointe, Donna Karan hev frem, da hun i et interview med The Daily Mail i søndags forsvarede den skandaleramte Hollywood-producer Harvey Weinstein.

Selv om Karan, der tidligere stod bag sit brand DKNY, som hun dog ikke længere er chefdesigner for, startede interviewet med at sige, at sagen er et symbol på et større problem i verden, hvor kvinder stadig kæmper for deres plads, så drejede hun selv hurtigt samtalen ind på, at kvinder i dag måske selv beder om at blive seksuelle ofre.

»Hvordan fremstiller vi os selv? Hvordan præsenterer vi os selv som kvinder? Hvad beder vi om? Beder vi om det ved at vise al sensualiteten og seksualiteten?«, siger hun blandt andet i interviewet, der blev optaget på video.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Og hvad er det, vi viser vores børn i dag, om hvordan man danser og optræder, og hvad man iklæder sig? Hvor meget skal de vise?«.

Karan er venner med Harvey Weinstein og hans kone, Georgina Chapman, der er modedesigner, og hun kalder dem nogle »dejlige« mennesker.

Hendes kommentarer er naturligvis ikke gået ubemærket hen i en tid, hvor skandalen omkring Weinstein fylder alt i Hollywood, og reaktionerne på de sociale medier er ikke til at tage fejl af.

Forrest går Rose McGowan, der er en af de kvinder, som Weinstein har lavet overgreb på. »Du er et udskud i en pæn kjole«, skriver hun.

Ingen var DKNY har indtil videre udtalt sig, men Karans kommentarer smitter naturligvis af på brandet, og en bruger på Twitter har allerede forudset mærkets næste kollektion.

Læs også: Portræt: For Harvey Weinstein har sex og film altid været uløseligt forbundet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af