Du bruger ikke nær så meget af dit tøj, som du tror

Du bruger ikke nær så meget af dit tøj, som du tror
Foto: Christabelle Beaudry Timmermann

Modeverdenen er en af de største miljøsyndere, men heldigvis er det ved at gå op for mange brands. Herhjemme samler Copenhagen Fashion Summit hvert år nogle af branchens store kanoner for at sætte fokus på, hvordan moden bliver mere bæredygtig. Vi kan dog ikke bare læne os tilbage og pege fingre af alle tøjmærkerne, for vi bærer selv en stor del af ansvaret.

En ny undersøgelse foretaget af det tyske flyttefirma Movinga viser, at beboere i 20 forskellige lande tror, at de bruger meget mindre af deres tøj, end de egentlig gør. Ifølge undersøgelsen, der også har snakket med mellem 500-800 danskere, er vi herhjemme blandt de største syndere, når der kommer til denne selvindsigt.

Selv om undersøgelsen nok skal tages med et gran salt grundet dens størrelse og metode, så viser dens resultater, at danskerne troede, at de ‘kun’ havde 29 procent tøj i garderoben, som ikke var blevet brugt det seneste år, mens den rigtige procentdel var 74 procent.

Mens det selvfølgelig er alarmerende, at vores selvbillede er så off, så er det mindst lige så skræmmende, at næsten tre ud af fire stykker tøj i vores garderober ifølge undersøgelsen ikke er blevet brugt i løbet af det seneste år.

Med de tal in mente er der vist ingen tvivl om, at vi er nødt til at se os selv i spejlet, når vi snakker om bæredygtig mode. For det første kunne vores ubrugte tøj måske indgå i modens forsøg med cirkulær produktion og blive til nyt tøj, og for det andet kunne vi uden tvivl forbruge mindre.

Hele undersøgelsen, der viser, at Belgien er de største syndere på denne front, men som også indeholder data om madspild og hvor mange ting, vi ikke har brugt, et halvt år efter en flytning, kan ses hos Movinga.

Læs også: Dansk tøjmærke nytænker modens produktionsforhold – »Vi skal designe os til en bedre verden«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af