Karl Lagerfeld er død – den ikoniske designer blev 85 år

Karl Lagerfeld er død – den ikoniske designer blev 85 år
Karl Lagerfeld under Chanels haute couture AW19-show i Paris sidste år (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Det hvide hår i en hestehale, solbrillerne, de sorte handsker, ja, bare hans silhuet er så genkendelig og ikonisk, at de færreste er i tvivl om, hvem den tilhører. Med andre ord er det et af modens største designikoner, der nu er død 85 år gammel.

Tyske Karl Lagerfeld, som har været en del af modebranchen i næsten syv årtier, hvor han har designet for sit eget brand (siden 1984), Chanel (siden 1983) og Fendi (siden 1965) frem til sin død.

Tidligere i år skabte det opmærksomhed, da chefdesigneren ikke var til stede og modtog publikums hyldest efter Chanels haute couture modeshow i Paris. Dengang forlød det, at han var udmattet.

Dødsårsagen er endnu ikke blevet offentliggjort.

På torsdag skulle Karl Lagerfeld have eksekveret Fendis AW19-show i Milano, mens Chanels næste ready-to-wear show er den 5. marts i forbindelse med modeugen i Paris, hvor det også forventes, at et større samarbejde med Pharrell Williams ville blive afsløret.

»En produktiv og kreativ hjerne med uendelig opfindsomhed, Karl Lagerfeld udforskede mange kunstneriske horisonter som fotografi og kortfilm. Modehuset Chanel fik glæde af hans talent i alle modekampagner siden 1987. Slutteligt, kan man ikke referere til Karl Lagerfeld uden at nævne hans naturlige sans for vittighed og selvironi«, skriver Chanel i en pressemeddelse ifølge Women’s Wear Daily.

Chanel skriver samtidig, at Virginie Viard, lederen af modehusets designstudie og Lagerfelds nærmeste samarbejdspartner de seneste 30 år, er blevet valgt til at stå for det kreative arbejde med kommende kollektioner – »så arven efter Gabrielle Chanel og Karl Lagerfeld kan leve videre«. Det vides dog ikke, om der er tale om en permanent udnævnelse.

Lagerfeld startede sin designkarriere som assistent for Pierre Balmain i 1955. Efterfølgende blev han efter fem år hos Jean Patou ansat hos Chloé i 1963.

I november 2004 skabte han stor opmærksomhed med sit H&M-samarbejde, der var det første store designersamarbejde for den svenske fast fashion-gigant.

»Trendy is the last stage before tacky« er bare et af mange skarpe citater fra Karl Lagerfeld.

Læs også: Internettets reaktion tydeliggør Karl Lagerfelds betydning – Virgil Abloh, Victoria Beckham og mange flere reagerer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af