Billie Eilish’ seneste Louis Vuitton-looks er fake – og del af en større tendens

Billie Eilish’ seneste Louis Vuitton-looks er fake – og del af en større tendens
Billie Eilish på scenen med Khalid på Coachella (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Hendes stil er en stor del af Billie Eilish’ ‘don’t give a fuck’-attitude med hendes baggy looks – gerne i luksusmærker som Gucci og Louis Vuitton. Eller sådan ser det ud. I virkeligheden troller popstjernen nemlig også her, hvilket kun gør hendes emo-fuckfinger endnu hårdere.

Som hendes seneste Louis Vuitton-outfits beviser, så elsker hun nemlig fakes, eller måske snarere costums. Tøjet er nemlig ikke lavet til at ligne eksisterende designs fra luksusmodehusene, men tager blot deres genkendelige og eftertragtede monogramprint og bruger dem i mere overdrevne streetwear-sammenhænge.

Seneste eksempel er ovenstående denimsæt, som Eilish havde på, da hun gæstede Khalid på scenen under Coachella. Det er lavet af piratdesigneren eller costumizeren Imran Potato, der tidligere har lavet looks til Eilish og også stod bag et outfit til Bad Bunny, som han bar på Coachella.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af imran (@imran_potato) den

Imran Potato, der også har lavet looks til rappere som Offset, Sheck Wes og Trippie Redd, er på mange måder som en vor tids Dapper Dan – den nu legendariske Harlem-designer, som i 80’erne skabte vilde looks til folk som L.L. Cool J, Salt-N-Pepa og Eric B. & Rakim. Han endte med at blive sagsøgt for sit uautoriserede brug af luksushusenes monogramprint i sine originale designs, men er de seneste år dukket op igen efter sit parløb med Gucci.

Om Imran Potato også læner sig op af piratanklager, må tiden vise, men han er langt fra alene om disse mere eller mindre kreative kopier – og faktisk har netop Billie Eilish næsten gjort det til en ting at finde disse designere og gå i deres tøj.

Billie Eilish til et Spotify-arrangement i Los Angeles i marts (Foto: Joe Scarnici/Getty Images)

I marts optrådte Eilish for eksempel ved et Spotify-arrangement i et iøjenfaldende outfit skabt af en anden costumizer, TsuWoop, hvor Louis Vuitton-monogrammet også indgår.

Og faktisk er TsuWoop måske den designer, hvis fakes Eilish har gået mest i igennem hendes kometkarriere. Hun har også stået bag flere af popstjernens Gucci- og Louis Vuitton x Playboy-looks.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af inspired art (@tsuwoop_) den

Endelig er der Etai Drori, som blandt andet har lavet et Louis Vuitton-look til Billie Eilish’ seneste promofotos. Og tendensen spreder sig. Drori stod nemlig også bag et fuldt Louis Vuitton-sæt til Rosalía, som hun bar under sin optræden på Coachellas første weekend.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jo flere stjerner der omfavner disse kopidesigns, jo sværere bliver det nok også for de store modehuse at ignorere fænomenet. Mens de fleste holder lav profil, så har Imran Potato, eller Imran Moosvi som han hedder, givet nogle interview – og han virker ikke så bekymret.

»Bootlegs er cool. Hvis jeg kunne lide de ægte designs, så ville jeg ikke lave det her. Så ville jeg bare købe det ægte i butikkerne. Jeg kan lide at lave mine egne versioner af ting, fordi det er sejere«, sagde han sidste år i et interview. Og Billie Eilish er i hvert fald en af de stjerner, som håber, at han fortsætter.

Læs også: Billie Eilish er popstjernen til en generation af piger, der ikke gider smile til kameraet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af