DR-program om mode og sex skaber forargelse

DR-program om mode og sex skaber forargelse
Værterne Chris Pedersen og Lotte Freddie fra DR K-programmet Mode og sex.

»Det der er decideret forkert«.

Sådan siger modejournalisten Lotte Freddie i anden del af DR K’s nye program ‘Mode og sex’, hvor hun sammen med modekollegaen Chris Pedersen undersøger sammenhængen mellem mode og sex. Og det har skabt forargelse.

Det Freddie udtaler sig om i programseriens andet afsnit, der har undertitlen ‘Kjoler til mænd’, er nemlig den danske model Vincent Beier, som er kendt for at være gender-fluid, altså for ikke at nødvendigvis identificere sig som hverken mand eller kvinde eller i hvert fald gerne vil have retten til selv at definere det. Og han har efterfølgende reageret på Freddies udtalelser.

»Uden at jeg vidste det eller havde chancen for at forsvare mig selv, er jeg blevet personligt angrebet på nationalt TV… I resten af programmet konkluderer de, at en mand skal være meget mere maskulin end mig for at kunne være sexet i en kjole. »Drenge er drenge, og piger er piger«, konkluderer modekritikerne, og de er enige om, at en mand stadig ikke kan gå i kjole i 2019«, skriver Beier blandt andet i et Instagram-opslag.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Vincent Beier S. Kaspersen (@vincentbeier) den

I programmet ser Freddie og Pedersen på en billedeserie fra modemagasinet IN, hvor Beier optræder i forskellige kjoler, og det virker altså forkert i modejournalistens øjne.

»Det er helt ved siden af efter min mening«, siger hun efterfølgende, men erkender alligevel, at det signalerer, at man kan gøre, hvad der passer en i dag.

Til gengæld mener hun, at en mand skal være meget »mandig« for at kunne bære en kjole, som hun siger, før programmet møder Bisse, der netop er kendt for at optræde iklædt kjoler, badedragter og så videre.

»I har etisk lavet et program, der er så forkert, at det er beyond. I krydser en linje for så mange mennesker. Og I hænger mig ud på nationalt tv uden noget ønske om at forstå eller undskylde. I burde meget mere end at skamme jer«, skriver Beier yderligere på Instagram.

Mens Freddie endnu ikke har reageret offentligt på kritikken, så skrev Chris Pedersen i går en længere forklaring – også på Instagram.

»Mener jeg, at Vincent Beier er forkert. Nej selvfølgelig ikke. Og det gør Lotte Freddie selvfølgelig heller ikke. Jeg har tværtimod fulgt Vincent tæt siden han var 12 år gammel og altid ment, at han var en af de mest fantastiske modeller i branchen. Mht. programmet Mode og sex, så anerkender jeg fulgt ud, at klipningen er stram, og at den lille sekvens med Vincent, kan ses som at Lotte mener, at Vincent er forkert. Det gør hun ikke. Hun mener kjolen er forkert, og flere gange ellers i programmet nævner hun, hvor smuk Vincent er, og hvor skønt det er folk nu i langt højere grad end før kan gøre hvad de vil«, skriver Pedersen blandt andet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Chris Pedersen (@mrchrispedersen) den


»Og Vincent er smuk. Og sej, sjov og modig, men Vincent er også en foreløbig kulminationen på en langvarig modehistorisk udvikling, som vi taler om i programmet. En udvikling fra strikse kønsroller til et nu, hvor vores kønsudtryk er til forhandling. Vi er ikke i mål, skellene er ikke udviskede, og det skal vi kunne tale om frit og åbent. Og nogle gange træder man forkert i den samtale. Og det er fucked, og det kan virke sårende, og undskyld for det Vincent. Det har aldrig været min hensigt, at du skulle føle dig udstillet – det er for mig helt åbenlyst, at jeg ikke synes, at du er forkert, eller at udviklingen er forkert«, fortsætter han og skriver også, at der skal være plads til at træde ved siden af i debatten.

»Ellers skaber vi mure mellem hinanden, og det er ingen af os tjent med«, slutter han.

Læs også: Kommentar: Tv-vært virker fejlcastet i DR-programmet ‘Mode og sex’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af