Nyt Fyre Festival-søgsmål udstiller igen skjult reklame på Instagram

Nyt Fyre Festival-søgsmål udstiller igen skjult reklame på Instagram
Kendall Jenner. (Foto: Craig Barritt/Getty Images)

Siden januar har der været rygter om søgsmål imod nogle af de modeller, som var med til at promovere fadæsen Fyre Festival, samt nogle af de bookede kunstnere som Migos, Pusha T og Lil Yachty. De søgsmål skulle nu være en realitet.

Ifølge E! News har Gregory Messer, der repræsenterer Fyre Festival, indgivet søgsmålet til U.S. Bankruptcy Court. Formålet er at få penge tilbage fra folk, der var involveret i (og tjente penge på) marketing og den forfejlede eksekvering af festivalen.

Bookingbureauerne for ovenstående kunstnere samt andre som Tyga, Desiigner og Blink-182 skal, hvis Messer vinder sin sag, betale hele eller dele af deres booking-fee tilbage.

Søgsmålet inkluderer også influencere som Kendall Jenner og Emily Ratajkowski, der var med til at promovere illusionen om luksusfestivalen. Begge tjente eftersigende omkring 250.000 dollars for ét post om festivalen. Begge modellerne skrev ingen steder, at der var tale om betalt reklame, skriver Messer i søgsmålet.

Dermed er det eksempler på den slags skjult reklame, som flere instanser kæmper for at komme til livs. Herhjemme så vi for et par uger siden, hvor Forbrugerombudsmanden politianmeldte flere influencere på grund af manglende eller utilstrækkelig markering af købte opslag på Instagram.

Læs også: Fyre Festival sætter merchandise til salg for at dække million-omkostninger

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af