Mykness

Mykness udgav i 2000 singlen “Laughing but Not Amused”, der også har fundet vej til deres debutudgivelse “Autopilot”. Sangen er blandt den bedre og mere melodiøse halvdel af et album, der præsenterer lytteren for gedigen rock.

Bandets lyd varierer på de forskellige skæringer, selvom den overordnet holder sig indenfor guitarrocken. De enkelte numre er sammensat af forskellige varierende stykker, hvor den tunge og dominerende bas eksempelvis efterfølges af lavmælte passager for igen at eksplodere. Mykness eksperimenterer desuden med at give keyboardlyden plads på de rigtige steder, og det lykkes og fungerer godt.

Som et eksempel kan “Naive Lovesong to the World” nævnes, og generelt er der mange detaljer i de forskellige numre. Alligevel er der flere af dem, der kun fænger begrænset, og selvom pladen bliver bedre efter flere gennemlytninger, bliver man midtvejs på pladen en smule mæt ved “Sybil” og “Shakened and Disturbed”. Man får dog appetitten tilbage på cd’ens sidste numre.

Mykness’ forsanger, Kasper Kongslev, leverer i tråd med musikken en meget varieret vokal. Jesper Binzer, Allan Vegenfeldt og Balls Bjørn Fjæsted er blandt inspirationskilderne, og han bliver bakket godt op af vokalharmonier, som numrene indimellem er sovset lige lovlig meget ind i.

Mykness’ debut “Autopilot” udkommer den 9.maj.

Mykness. 'Autopilot'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af